Oleg Sokolov in de rechtbank in Sint-Petersburg
NOS Nieuws

Russische Napoleonkenner bekent in tranen moord op vriendin

De Russische hoogleraar en Napoleonkenner die zaterdag in Sint-Petersburg werd aangehouden voor de moord op zijn vriendin, heeft in de rechtbank huilend een bekentenis afgelegd.

De 63-jarige Oleg Sokolov zei dat hij en zijn 24 jaar oude vriendin Anastasia Jesjtsjenko donderdag ruzie hadden gekregen over de twee kinderen uit zijn eerste huwelijk. "De ruzie liep uit de hand. Ik snap niet hoe dat kon gebeuren. Ze viel me aan met een mes", zei hij.

Sokolov vermoordde haar door met een geweer met afgezaagde loop op haar te schieten. Daarna zaagde hij haar in stukken. Zijn advocaat zegt dat Sokolov op het moment van de moord niet dronken was.

Volgens Russische media heeft de broer van Jesjtsjenko verklaard dat ze hem kort voor de moord nog heeft gebeld. Ze huilde omdat zij en Sokolov ruzie hadden gehad en hij haar had geslagen. Ze was gevlucht, maar ze moest weer terug om spullen op te halen.

Zaterdag probeerde hij de armen van de vrouw in een rivier te gooien, maar hij was zo dronken dat hij in het water viel. Nadat hij was gered en de armen in zijn rugzak waren ontdekt, werd hij aangehouden. In zijn huis werd het lichaam van de vrouw gevonden. Niet alleen de armen ontbraken, ook het hoofd was weg.

Sokolov zou de politie verteld hebben dat hij van plan was om verkleed als Napoleon zelfmoord te plegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl