Marco Bizot tijdens een training van Oranje in maart
NOS Voetbal

AZ-doelman Bizot vervangt geblesseerde Vermeer bij Oranje

Kenneth Vermeer is afgevallen bij het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland. De doelman van Feyenoord liep gisteren tegen RKC Waalwijk (3-2 winst) een armblessure op.

AZ-keeper Marco Bizot, die tot de voorselectie behoorde, is opgeroepen als Vermeers vervanger. Hij is de minst gepasseerde keeper in de eredivisie met acht tegengoals. Bizot hield dit seizoen in de competitie al negen keer de nul. Voor Oranje kwam hij nog niet uit.

Marco Bizot werd gisteren na de 3-0 zege van AZ op FC Emmen geïnterviewd. Vanaf 2:17 gaat het ook over het Nederlands elftal.

Bizot geniet het houden van de nul: 'Oranje komt vanzelf wel'

Jasper Cillessen is eerste doelman onder bondscoach Ronald Koeman. Ook Jeroen Zoet zit bij de selectie, al raakte hij afgelopen weekend zijn basisplaats bij PSV kwijt na een reeks van teleurstellende resultaten van de Eindhovenaren.

Oranje live bij de NOS

Het Nederlands elftal speelt zaterdag in Belfast om 20.45 uur Nederlandse tijd tegen Noord-Ierland. Dinsdag 19 november staat in Amsterdam de laatste groepswedstrijd van de EK-kwalificatie op het programma. Om 20.45 uur is Estland de tegenstander.

Beide duels zijn live te zien bij de NOS. Oranje heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van deelname aan het EK.

Stand Groep C (nummers 1 en 2 naar EK)

Nederland 6-15 (19-7)
Duitsland 6-15 (20-6)
Noord-Ierland 6-12 (8-7)
Wit-Rusland 7-4 (4-12)
Estland 7-1 (2-21)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl