Senesi verlost Feyenoord van brutaal RKC

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - RKC Waalwijk

Miljoenenaanwinst Marcos Senesi heeft eindelijk zijn waarde voor Feyenoord bewezen. De Argentijnse verdediger kopte in de 85ste minuut een vrije trap van Steven Berghuis tegen de touwen en zorgde daarmee voor de bevrijdende 3-2 voor de ploeg van Dick Advocaat.

Staartclub RKC begon sterk en had snel succes. Darren Maatsen scoorde op aangeven van Stijn Spierings en Sylla Sow passeerde Kenneth Vermeer met een schot door de benen van de keeper. Feyenoord krabbelde moeizaam op, maar kwam voor rust wel terug tot 2-2.

Nicolai Jørgensen scoorde na een steekpass van Luis Sinisterra, die daarna geblesseerd werd vervangen door Sam Larsson. Laatstgenoemde was goed voor de 2-2. De invaller had geluk dat zijn vrije trap via de muur doel trof.

Sylla Sow schreeuwt het uit na de verrassende 2-0 tegen Feyenoord
    Nicolai Jørgensen juicht na de aansluitingstreffer tegen RKC
    Zorgen bij Sam Larsson

Feyenoord was na rust sterker en kreeg legio kansen. Zo werd Jørgensens kopbal van de lijn gehaald en trof Berghuis de paal. Senesi gaf Feyenoord met een harde kopbal loon naar werken. De matchwinner moest zich vanwege een geblesseerde pols in blessuretijd laten vervangen.

Elleboog Berghuis

Berghuis raakte in de slotminuut in vrije positie nogmaals de paal en verkocht RKC-doelman Etienne Vaessen daarna een lichte elleboogstoot in de borst. Arbiter Danny Makkelie en de VAR vonden de actie van Berghuis geen kaart.

"Ik miste die kans en hij zei: 'Lekker voor je.' Ik dacht: wat lekker voor je en gaf hem een tikje. Hoort erbij toch?", zei Berghuis hierover na afloop.

RKC beklaagde zich na het laatste fluitsignaal bij de arbitrage. De Waalwijkers beëindigden het duel wel met met tien man door een tweede gele kaart voor Spierings, vlak na de goal van Senesi.