Politie-onderzoek na de moord op Shaquille Goedhart
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse moordverdachte opgepakt in Suriname

De Nederlandse moordverdachte Marc-Anthony G. is in Suriname opgepakt. Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie in verband gebracht met de liquidatie van Shaquille Goedhart. Die werd op 2 mei doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

De 25-jarige G. uit Nijmegen is volgens de Surinaamse site Starnieuws aangehouden na een beroving in Paramaribo waarbij werd geschoten. Omdat hij illegaal in Suriname verbleef wil dat land hem uitleveren aan Nederland. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weet niet of dat al is gebeurd.

Gelokt

Shaquille Goedhart (24) had enkele dagen voor de moord tegen een vriend gezegd dat hij op weg naar huis was gevolgd en zich bedreigd voelde. Hij dacht dat het te maken had met een openstaande schuld van zo'n 2000 euro.

Volgens het OM werd Goedhart naar Amsterdam-Zuidoost gelokt om hem daar neer te schieten. Hij werd door drie kogels getroffen in zijn hoofd en hals. Hij werd op straat gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

G. zou een van de twee schutters zijn. Hij vluchtte daarna naar Suriname. De andere schutter zou de 29-jarige Amsterdammer Badr K. zijn. Hij zit al langer vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Goedhart en bij twee andere moordzaken.

Taghi

Volgens Starnieuws heeft de Nederlandse justitie aanwijzingen dat G. en K. deel uitmaken van de bende van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Die staat in Nederland bij verstek terecht voor een reeks liquidaties. Het OM bevestigt dat niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl