De politie doet onderzoek bij de gekraakte pinautomaat
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Arrestaties na plofkraak, 'we dachten aan een ramp, zo hard was de knal'

Na een plofkraak in een winkelcentrum in Dordrecht vannacht heeft de politie vijf verdachten opgepakt. Ze komen allemaal uit Amsterdam en werden opgepakt op de Randweg Dordrecht.

Sommige bewoners schrokken zo van de harde explosies dat ze dachten dat zich een chemische ramp voltrok. "Om kwart voor drie was er een knal en even later een tweede knal. We schrokken ons helemaal kapot", zegt een bewoonster. "Ik woon op de zevende etage. Mijn vader kwam er ook uit. We dachten dat het bij het chemische bedrijf Dupont was."

Haar vader vult aan: "We keken uit het raam, maar zagen geen steekvlam of zoiets. Toen keek ik uit een ander raam naar beneden en zag allerlei troep op straat liggen. Toen bleek het om een plofkraak te gaan." De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) doet onderzoek bij het winkelcentrum.

'Geldautomaat moet weg'

De eigenaren van de woningen boven de ontplofte geldautomaat in Dordrecht willen al langer dat de machine verdwijnt. Dat zegt een van de bewoners van de woontoren in winkelcentrum Bieshof. Het complex boven de geldautomaat telt zeventig woningen. "We zijn wel heel blij dat onze appartementen niet onbewoonbaar zijn verklaard door de explosies."

Volgens hem was de automaat gisteren nog bijgevuld met geld en werd er al rekening mee gehouden dat het snel mis kon gaan. "We zijn al twee jaar bezig om de machine daar weg te krijgen, maar de beheerder wil dat niet", zegt hij tegen Rijnmond.

De plofkraak in Dordrecht is de vierde in korte tijd in de regio Rotterdam. De afgelopen weken was het twee keer raak in Spijkenisse en een keer in Vlaardingen. De kraken waren telkens in de nacht van woensdag op donderdag.

Plofkraak in Dordrecht

Advertentie via Ster.nl