De brandweer gaat het vuur vanaf land, maar ook vanuit de lucht te lijf
NOS Nieuws

Bosbranden Californië sparen graf Ronald Reagan

De brandweer in Californië is erin geslaagd te voorkomen dat de bosbranden de presidentiële bibliotheek van Ronald Reagan zouden bereiken. De Amerikaanse staat is getroffen door branden in zowel het noorden als zuiden en door droogte en harde wind kan het vuur zich snel verspreiden.

Even leek het erop dat de bibliotheek in Simi Valley, ten noorden van Los Angeles, zou worden gegrepen door het vuur. In het complex van de bibliotheek zijn de presidentiële archieven opgeslagen en liggen Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy begraven.

Het pand is uitgerust met sprinklers, branddeuren en een ondergrondse kluis, maar de brandweer werd nog wel het meest geholpen door een vuurvrije zone die jaarlijks door honderden grazende geiten wordt gecreëerd.

Met helikopters, vliegtuigen en een leger aan brandweermannen probeert Californië de natuurbranden te blussen. Daarbij worden ook gevangenen, in oranje brandweerpakken, ingezet.

En paarden die uitbraken na de branden renden de snelweg op. Eigenaren zetten alles op alles om hun dieren te redden.

Paarden gered van bosbrand Californië

Vermoedelijk is de brand bij Simi Valley ontstaan bij een elektriciteitsmast. In een poging meer bosbranden in het gortdroge gebied te voorkomen, is de elektriciteit bij 750.000 mensen in de staat afgesloten.

Zo'n 30.000 mensen moesten vanwege de bosbrand hun huis uit, onder wie acteur Arnold Schwarzenegger en basketballer LeBron James, zo lieten ze op Twitter weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl