NOS Voetbal

Van Bommel: 'Geen crisis, wel een zware rotmiddag'

Van Bommel: 'Geen crisis, wel een zware rotmiddag'

Hij miste vijf basisspelers, stond na twintig minuten voetballen met tien man en kreeg een pijnlijke nederlaag voor de kiezen. PSV-trainer Mark van Bommel was na het eredivisieduel met AZ (0-4) dan ook allesbehalve tevreden. "Het was een zware rotmiddag."

Sterspelers Donyell Malen, Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn ontbraken vanwege blessures en Nick Viergever en Jorrit Hendrix waren geschorst vanwege hun rode kaarten tegen FC Utrecht vorig weekend. En tegen AZ incasseerden de Eindhovenaren opnieuw een rode kaart: Ryan Thomas moest al in de twintigste minuut vertrekken na een harde overtreding op Fredrik Midtsjø.

Rode kaart

"Je probeert terug in de wedstrijd te komen", aldus een teleurgestelde Van Bommel. "Die rode kaart verandert de wedstrijd, maar dan nog. Die twee goals vlak voor rust, daar kom je gewoon niet meer overheen. Het was een rotmiddag."

Dat voelde voor AZ-trainer Arne Slot en doelpuntenmaker Myron Boadu heel anders. "Die rode kaart was wel essentieel, hoewel wij wel slechter gingen spelen. Je voelt dat je die wedstrijd moet winnen, maar je moet wel geduldig zijn. Wij kozen voor moeilijke oplossingen, maar gelukkig hebben we het niet meer weggegeven."

Boadu tekende voor de eerste twee doelpunten en was dicht bij een hattrick in Eindhoven. "Ik had er wel vijf kunnen maken. Jammer! Ik kreeg ze er niet in. Het was voor ons moeilijk om geduldig te blijven, maar fijn dat ik twee keer kon scoren."

Thomas, die zijn eerste basisplaats in anderhalf jaar had bij PSV, was na afloop schuldbewust. "Dit was niet hoe ik het mij had voorgesteld. Het was niet mijn intentie, want ik wilde de bal blokkeren. Toch was zijn voet daar en ik zag net de beelden: de rode kaart is terecht. Geen discussie."

PSV-aanvoerder Pablo Rosario wilde de schuld niet neerleggen bij Thomas of het missen van vijf basisspelers. "Het was gewoon heel slecht vandaag. We moesten de schade beperken en dat is niet gelukt. Heel zuur en absoluut niet PSV-waardig."

Van Bommel zei na afloop dat er nog geen sprake is van een crisis in Eindhoven. "Natuurlijk maak je je zorgen als je drie keer niet wint. Dit zijn geen leuke tijden voor PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl