Mathieu van der Poel
NOS Sport

Van der Poel pas op 3 november het veld in

Mathieu van der Poel zal pas op 3 november voor het eerst in het veld te bewonderen zijn. Hij start zijn seizoen dan bij de Superprestigecross van Ruddervoorde.

Dat is wat later dan aanvankelijk voorzien. De 24-jarige wereldkampioen zou tijdens de Nacht van Woerden op 22 oktober zijn debuut in het veld maken, maar hij laat die veldrit en daarna ook nog de Koppenbergcross op 1 november schieten.

Van der Poel reed eind vorige maand de WK op de weg in Yorkshire. Hij was tot aan de finale goed mee, maar kreeg op ruim twaalf kilometer van de finish last van een hongerklop.

"Mathieu is goed uit zijn rustperiode gekomen en is alweer aan het trainen", aldus manager Philip Roodhooft van zijn ploeg Corendon-Circus. "Hij zal niet starten in Woerden. Dat is vervelend voor de organisatie, maar we hebben altijd gezegd dat zijn deelname onder voorbehoud was."

Van der Poel start dus ook niet in de Koppenbergcross. Dat is een wedstrijd uit de DVV Verzekeringen Trofee, een klassement waarvan de wereldkampioen had gezegd dat het een doel is voor komend seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl