500 banen weg bij Treant Zorggroep
NOS Nieuws

'Zorgverzekeraars steken miljoenen in zorg Noord-Nederland'

Zorgverzekeraars gaan miljoenen euro's betalen om de veranderingen in de ziekenhuiszorg in Noord-Nederland op te vangen, meldt het Dagblad van het Noorden. Ze zijn daarover in gesprek met Treant Zorggroep, Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda.

Begin deze maand werd bekend dat er 500 banen verdwijnen bij de Treant Zorggroep. Dat komt doordat de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal hun afdelingen spoedeisende hulp kwijtraken; de locaties worden afgebouwd tot "weekziekenhuis".

Het is natuurlijk wel premiegeld dat goed besteed moet worden.

Olivier Gerrits, directeur Zilveren Kruis

Een groot deel van de kapitaalinjectie bij Treant wordt gebruikt voor de sociale plannen van medewerkers die hun baan kwijtraken. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om significante bedragen voor meerdere jaren. "We zijn over de hoogte nog in gesprek. Het is natuurlijk wel premiegeld dat goed besteed moet worden", zegt Olivier Gerrits, directeur zorginkoop van Zilveren Kruis, tegen de krant.

Ook het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda krijgen geld. Dat zou vooral bedoeld zijn om de spoedeisende hulp-afdelingen en acute zorgbedden uit te breiden. Daardoor kunnen meer patiënten opgevangen worden die niet meer in Hoogeveen of Stadskanaal terechtkunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl