NOS Sport

Kampong met groot gemak verder op EHL

EHL: Kampong heeft geen kind aan HC Minsk

Kampong heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League. In Barcelona was de ploeg met maar liefst 8-1 te sterk voor HC Minsk.

Jip Janssen zette Kampong al in de eerste minuut op voorsprong en daarna liep de ploeg in sneltreinvaart uit naar de 6-0 via Bjorn Kellerman (2x), Robbert Kemperman en Terrance Pieters.

In de tweede helft namen de Utrechters gas terug. Kellerman maakte zijn derde van de wedstrijd, voordat Boet Phijffer de eindstand op het bord leek te zetten.

In de slotseconden maakten de Wit-Russen echter nog een eretreffer uit een strafcorner.

Achtste finale tegen Herakles live bij de NOS

Zondag speelt Kampong in de achtste finales tegen het Belgische Herakles. Die wedstrijd is om 14.15 live te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app, met commentaar van Philip Kooke.

De Belgen wonnen in de eerste ronde met nog ruimere cijfers van SV Arminen: 10-0. Herakles en Kampong speelden in mei 2018 ook al tegen elkaar in de EHL, toen in de halve finales. Kampong won dat duel met 6-2. In dat seizoen telden velddoelpunten in de EHL overigens dubbel.

Bekijk hier de samenvatting van de halve finale Kampong-Herakles in 2018.

Kampong met bliksemstart naar finale Euro Hockey League

Tijdens Pasen 2020 strijden acht clubs om de Euro Hockey League. Bloemendaal, Royal Leopold (België), Uhlenhorst (Duitsland) en Club Egara (Spanje) zijn als kampioenen van de vier sterkste competities al geplaatst voor die Final 8.

Daar komen de vier teams bij die dit weekend in Barcelona twee knock-out-wedstrijden overleven. HGC, de tweede Nederlandse ploeg die in Barcelona in actie komt, verloor vrijdag van de Engelse landskampioen Hampstead & Westminster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl