Seve van Ass
NOS Sport

HGC uit EHL geknikkerd door efficiënte Engelsen

HGC is al in de eerste ronde van de Euro Hockey League uitgeschakeld. De ploeg van trainer Paul van Ass verslikte zich met 2-1 in de Engelse EHL-debutant Hampstead & Westminster.

Daarmee is de terugkeer op het Europese toneel van korte duur en bijzonder pijnlijk voor de ploeg die in 2011 de EHL won en zich vervolgens acht seizoenen op rij niet kwalificeerde.

Efficiënte Engelsen

Op het veld was echter uit weinig op te maken dat HGC enkele maanden geleden nog zo diep was gegaan tegen Amsterdam in de strijd om het derde Nederlandse EHL-ticket.

Op de energieke slotfase na leek HGC geen moment grip te krijgen op de Londenaren, die gedisciplineerd speelden en slim op zoek gingen naar strafcorners.

Met die strafcorners ging Hampstead & Westminster vervolgens dodelijk effectief om. Na twaalf minuten sleepte Matthew Guise-Brown de bal bij de eerste poging langs de rechtervoet van doelman Sam van de Ven in het doel.

In het begin van de tweede helft was het bij de tweede Engelse strafcorner alweer raak toen Richard Smith de bal hoog tegen de touwen pushte.

Aan de andere kant was HGC pas trefzeker bij de vierde strafcorner. Uit de rebound sloeg Seve van Ass de aansluitingstreffer met zijn backhand binnen.

In de vijf minuten die volgden drong HGC nog wel aan, maar ook uit de twee strafcorners vlak voor het eindsignaal kon het niet meer scoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl