Hugo Lloris loopt in de derde minuut een zware armblessure op

Lloris blesseert zich ernstig na grove blunder, crisis Spurs duurt voort

Bij Tottenham Hotspur gaat het dit seizoen van kwaad tot erger. Na de afslachting dinsdag door Bayern München in Europees verband, raakten de Londenaren nu ook in de Premier League verder achterop door een zeperd bij Brighton & Hove Albion (3-0).

Tot overmaat van ramp liep keeper Hugo Lloris in de derde minuut een zware armblessure op. Zijn elleboog knakte, na weer een blunder van de doorgaans zo betrouwbare Fransman.

Nadat hij vorige week al knullig de bal had verspeeld aan Danny Ings, leek de wereldkampioen nu zijn coördinatie kwijt te zijn na een ogenschijnlijk simpele voorzet. Lloris viel achterover, waarbij hij zich dus zwaar blesseerde. Intussen liet hij de bal los en profiteerde Neal Maupay dankbaar (1-0).

Hakje

Met reservekeeper Paulo Gazzaniga werd het er voor Tottenham niet beter op. De Argentijn kreeg een hakje van Aaron Connolly niet onder controle, waarna de aanvaller in tweede instantie scoorde. In de tweede helft draaide diezelfde Connoly tegenstander Toby Alderweireld dol, om in de verre hoek de tweede seizoenszege veilig te stellen.

Brighton, waar Davy Pröpper vanwege een hamstringblessure ontbrak, boekte pas zijn tweede overwinning dit seizoen. Tottenham verloor vier maanden geleden nog in de finale van de Champions League van Liverpool en loopt nu in de competitie met praktisch dezelfde ploeg al dertien verliespunten achter op de koploper na acht speelronden.

Jan Vertonghen (links) en Christian Eriksen

De crisis bij Tottenham is voer voor de Engelse roddelpers. Die berichtte deze week uitvoerig over een affaire tussen Jan Vertonghen en de vrouw van Christian Eriksen, waarna Harry Kane betrokken zou zijn bij een opstootje. De spelers lachten die geruchten weg.

Ook de positie van Mauricio Pochettino is niet onbesproken gebleven, maar de manager zei in aanloop naar deze wedstrijd nog minimaal vijf jaar als trainer van 'The Spurs' actief te willen blijven.

Na de interlandperiode volgen thuisduels met hekkensluiter Watford (Premier League) en Rode Ster Belgrado (Champions League), die hoe dan ook allebei gewonnen moeten worden om nog enig perspectief in de huidige jaargang te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl