Een uitbundige Serge Gnabry
NOS Voetbal

Bayern vermorzelt Spurs met zevenklapper, De Ligt wint van Bosz

In een regenachtig Londen heeft Bayern München een belangrijke stap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. Op bezoek bij Tottenham Hotspur zegevierden de Duitsers met liefst 7-2. Serge Gnabry maakte vier doelpunten.

Daardoor staat Bayern met zes punten uit twee duels stevig aan kop in groep B. Rode Ster Belgrado, dat met 3-1 won van Olympiakos Piraeus, volgt met drie punten. Tottenham heeft slechts een punt verzameld, evenals Olympiakos.

Tottenham, afgelopen seizoen verliezend finalist, kwam nog wel op voorsprong door toedoen van Son Heung-min. De Zuid-Koreaan, die even daarvoor keeper Manuel Neuer op zijn weg vond, schoot dit keer via de hand van Neuer en binnenkant paal raak.

In een vloek en een zucht stond het weer gelijk. Joshua Kimmich pikte een afgeslagen bal op en rondde van buiten het strafschopgebied fraai af.

Robert Lewandowski viert de 2-1

Nadat Neuer nog een keer in actie had moeten komen, ditmaal op een inzet van Tanguy Ndombele, brak het moment van Robert Lewandowski aan. De Poolse goalgetter was op slag van rust succesvol met een schot uit de draai vanaf de rand van het zestienmetergebied.

In de tweede helft nam Bayern verder afstand. Serge Gnabry eiste daarbij de hoofdrol op. Eerst gaf hij Hugo Lloris het nakijken met een bekeken schot en een minuutje later profiteerde de flankaanvaller van gepruts in de Tottenham-defensie.

Harry Kane benutte nog wel een strafschop, maar Bayern kwam daarna nauwelijks meer in de problemen.

De snelle Gnabry zorgde in de slotfase met zijn derde en vierde goal van de avond zelfs voor 5-2 en 7-2. Tussendoor scoorde Lewandowski opnieuw.

Gonzalo Higuaín en Matthijs de Ligt

Het weerzien van trainer Peter Bosz met zijn voormalige protegé Matthijs de Ligt viel in het water. Bayer Leverkusen ging namelijk met 3-0 onderuit bij Juventus.

Gonzalo Higuain drukte na ruim een kwartier spelen het overwicht van de Italianen uit in de score. Vlak voor de pauze voorkwam Bayer-doelman Lukas Hradecky een tweede treffer van de Argentijn.

Na rust konden De Ligt en zijn ploeggenoten nog twee keer juichen. Federico Bernardeschi sloeg toe, nadat Cristiano Ronaldo kort daarvoor Hradecky op zijn weg had gevonden.

Na de 2-0 viel de Portugese vedette in herhaling door andermaal op de Finse sluitpost te stuiten. Uiteindelijk vond Ronaldo zichzelf toch terug op het scorebord door vlak voor tijd trefzeker te zijn.

Leverkusen, met Daley Sinkgraven tien minuten voor tijd als invaller, stelde er weinig tegenover en staat na twee duels op nul punten.

Atlético Madrid pakte in dezelfde groep D de volle buit bij Lokomotiv Moskou door met 2-0 te winnen. De Spanjaarden hebben net als Juventus vier punten. Lokomotiv heeft er drie verzameld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl