Brugge laat kolderieke stunt glippen tegen Real, soepele zeges PSG en City

Club Brugge heeft in de Champions League een zege bij Real Madrid door de vingers laten glippen. De ploeg van Nederlander Ruud Vormer kwam op even indrukwekkende als kolderieke wijze met 2-0 voor in Bernabéu, maar moest vijf minuten voor het einde toch genoegen nemen met 2-2.

Bekijk hieronder een fotoserie van de levendige wedstrijd.

Bij de 1-0 had hij niet door dat hij scoorde en bij de 2-0 struikelde hij

In dezelfde groep won Paris Saint-Germain met 1-0 bij Galatasaray door een goal van Mauro Icardi. Ryan Babel werd in de 64ste minuut gewisseld bij de Turken. PSG gaat aan de leiding in poule A met zes punten uit twee duels.

Kolderieke goals Brugge

Emmanuel Dennis maakte beide doelpunten voor Brugge tegen Real en kreeg daarbij de lachers op zijn hand. Bij de 1-0 wilde hij de bal met zijn rechtervoet binnenlopen. Hij stapte echter mis, maar zonder dat hij het doorhad ging de bal via zijn linkerbeen toch nog het doel in.

En bij de 2-0 was hij alleen op weg naar de goal toen hij opeens struikelde, net overeind bleef en vervolgens fraai binnenschoot.

Stand Groep A

Paris Saint-Germain 2-6 (4-0)
Club Brugge 2-2 (2-2)
Galatasaray 2-1 (0-1)
Real Madrid 2-1 (2-5)

De gelijkmaker van Real Madrid kwam op naam van Casemiro en viel een minuut nadat Club-aanvoerder Vormer zijn tweede gele kaart had gekregen. Sergio Ramos had Real vlak na rust op 1-2 gezet.

City zegeviert opnieuw

In groep C won Manchester City ook zijn tweede duel. Het kreeg thuis tegen Dinamo Zagreb kans op kans, maar er gingen er maar twee in: 2-0. Raheem Sterling en Phil Foden waren de doelpuntenmakers.

De Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük maakte bij die wedstrijd zijn debuut in de Champions League en viel op omdat hij de beide trainers (Pep Guardiola en Nenad Bjelica) een gele kaart gaf vanwege commentaar op de leiding.

Raheem Sterling juicht bij de openingstreffer

In Italië moesten Hans Hateboer en Marten de Roon in dezelfde groep een bittere pil slikken. Zij ging met Atalanta diep in de blessuretijd onderuit tegen Sjachtar Donetsk: 1-2.

De sterk startende Italianen misten na een kwartier een penalty, maar uit een prima voorzet van Hateboer scoorde Duvan Zapata later wel. Vervolgens maakte Junior Moraes uit een mooie aanval 1-1. Na rust kon het duel beide kanten op, maar in de 95ste werd Manor Solomon de matchwinnaar.