Volleybalsters starten stroef, maar winnen eerste EK-duel van Roemenië

Stroeve start, simpele zege Nederland op EK volleybal tegen Roemenië

Nederland is het EK volleybal voor vrouwen met een overwinning begonnen. Oranje moest er even inkomen tegen Roemenië, maar trok daarna met gemak de zege over de streep: 25-21, 25-18, 25-9.

Het was allesbehalve sprankelend wat de volleybalvrouwen in de eerste set lieten zien. Ondanks dat het spel van de Roemeensen voorspelbaar was (veel via de diagonaal-aanvalsters), had het team van bondscoach Jamie Morrison bij vlagen moeite in Boedapest.

Desondanks wonnen de Nederlandse volleybalsters de eerste set. Een set later liep het allemaal wat soepeler bij de vrouwen. Ze scoorden meer punten en verdedigden efficiënter tegen het eentonige aanvalsspel van de Roemenen. In de derde set was het verzet van Roemenië gebroken en speelde Oranje de wedstrijd simpel uit.

Celeste Plak is blij dat de kop eraf is. "In de eerste set liep het nog niet helemaal, maar ik vind dat we daar niet te zwaar aan moeten tillen. Vanaf nu kunnen we gewoon lekker gaan spelen", zei Plak na afloop.

Plak positief over begin EK: 'Begonnen onwennig, maar schouders eronder gezet'

Het Europees kampioenschap is het eerste toernooi van de volleybalvrouwen na het mislukte olympisch kwalificatietoernooi van begin deze maand. In tegenstelling tot het OKT is er op het EK geen ticket voor de Spelen van 2020 te verdienen.

Zondag speelt Oranje de tweede poulewedstrijd op het EK volleybal. Azerbeidzjan, op papier de grootste concurrent in de poule van Nederland, is dan de tegenstander.