NOS Sport

Monsterscore voor hockeysters; 14-0 tegen Rusland

Nederlandse hockeysters maken korte metten met Rusland

De Nederlandse hockeysters hebben na twee gelijke spelen de derde groepswedstrijd op het EK in België wel gewonnen. In Antwerpen werd Rusland met grote cijfers aan de kant gezet (14-0). Daardoor plaatst de ploeg van bondscoach Alyson Annan zich voor de halve finales. Daarin treft het Engeland.

Nederland had een superstart. Al na negentien seconden kon Kelly Jonker de bal in het lege doel werken, maar een Russische voorkwam dat door met haar lichaam de bal te blokkeren. Een strafbal volgde, die Eva de Goede zonder problemen benutte.

Toch had Oranje daarna alle moeite om het net te vinden. Net als in de duels met België en Spanje (beide 1-1) werden er volop kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet. Daarbij was de Russische keepster Viktoria Aleksandrina vaak een grote sta-in-de-weg.

Lauren Stam

Vlak voor het einde van het eerste kwart moest ze echter alsnog voor de tweede keer capituleren. Na een verprutste Nederlandse strafcorner produceerde Lauren Stam een rollertje waar Aleksandrina geen antwoord op had.

De 2-0 brak het verzet van de Russische ploeg waarna Nederland in het tweede kwart flink gas gaf. Via doelpunten van De Goede, Caia van Maasakker en Marloes Keetels liep Oranje snel uit naar 5-0.

In de tweede helft ging de ploeg van bondscoach Alyson Annan gestaag verder met scoren en liet het geen spaan heel van de Russinnen. Van Maasakker, Marijn Veen (2x), Jonker (2x), Lidewij Welten (2x), Van Geffen en als laatste Frederique Matla bepaalden de eindstand op 14-0.

Spanje verslaat België

Later op de avond wist Spanje gastland België met 1-0 te verslaan. Daarmee eisten de Spaanse hockeysters de groepswinst in groep A op en veroordeelde het Nederland tot een duel in de halve finales met de winnaar van groep B, Engeland. Spanje neemt het in de andere halve finale op tegen Duitsland.

Op het EK in Nederland, twee jaar geleden, nam Oranje het ook in de halve finale op tegen Engeland. Dankzij een doelpunt van Marloes Keetels werd toen de finale bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl