NOS Sport

Hockeysters bulken van vertrouwen ondanks gebrek aan doelpunten

Hockeysters bulken van vertrouwen ondanks gebrek aan doelpunten

Waar de mannen soeverein en zonder al te veel problemen de groepswinst opeisten op de EK hockey in Antwerpen, moeten de vrouwen vandaag alle zeilen bij gaan zetten om de halve finales te behalen.

De ploeg van bondscoach Alyson Annan speelde de eerste twee duels gelijk en moet winnen van Rusland om door te kunnen gaan. Een situatie waarin de huidig Europees- en wereldkampioen bijna nooit mee te maken krijgt.

Reden tot paniek is er echter niet. "Het vertrouwen in onszelf is heel erg groot. Het betekent natuurlijk niet dat, als het heel even niet loopt, we er helemaal niks meer van kunnen", spreekt aanvoerster Eva de Goede stellig.

Als wij datgene blijven doen wat wij altijd gedaan hebben, dan worden we nooit beter.

Alyson Annan

Kansen missen was vooral tegen Spanje een van de grootste oorzaken waarom Oranje nog niet tot winnen kwam op het EK. Een aanpassing in de speelwijze was volgens Annan een belangrijke andere.

"Andere teams analyseren ons heel goed. Als wij datgene blijven doen wat wij altijd gedaan hebben, dan worden we nooit beter", vertelt ze aan de vooravond van het duel met de Russinnen.

"We zijn nieuwe dingen aan het implementeren. Dat betekent, als je nieuwe dingen doet, dat je fouten gaat maken. Die maken wij. Het is voor ons dus heel logisch om dat we nu net iets wat trager zijn. Maar dat komt wel, we worden iedere wedstrijd beter."

De Goede valt haar bij. "We moeten onszelf blijven verbeteren. We weten hoe lastig het is, ook al ben je nummer één, om de beste te blijven. Ik denk dat we nog steeds hetzelfde team zijn van het WK en dat we nog steeds fantastisch hockey kunnen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl