Slachtoffers zijn naar een ziekenhuis in de buurt gebracht
NOS NieuwsAangepast

Zeker zestig doden door zelfmoordaanslag bij bruiloft in Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 63 doden en 182 gewonden gevallen door een terroristische aanslag op een drukbezochte bruiloft. Dat meldt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Er waren honderden mensen in de ruimte toen een zelfmoordterrorist zichzelf opblies.

De terroristische organisatie IS heeft de verantwoordelijkheid geclaimd. De Taliban, die op dit moment vredesgesprekken voeren met de Verenigde Staten, zeggen er niets mee te maken te hebben.

Een ooggetuige zegt tegen persbureau AP dat er zo'n 1200 gasten op het huwelijksfeest waren. "Ik was met de bruidegom in een andere kamer toen we de explosie hoorden. Daarna konden we niemand meer vinden. Iedereen lag verspreid door de hal."

Volgens een ooggetuige was er een explosie bij een podium waar veel kinderen speelden. Vermoedelijk zijn er veel kinderen onder de doden.

Ooggetuigen vertellen er gebeurde:

'Alle jongeren, kinderen en alle mensen die bij het podium stonden, zijn gedood'

De explosie was in het westen van de stad, in een deel van Kabul waar veel leden van de overwegend sjiitische Hazara-minderheid wonen.

In Kabul worden regelmatig aanslagen gepleegd door de Taliban en de Afghaanse tak van IS. Anderhalve week geleden ging er nog een autobom af in dezelfde wijk, in de straat waar gisteravond ook de bruiloft was. Daarbij vielen toen 14 doden en 145 gewonden. Onder de slachtoffers waren veel vrouwen en kinderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl