Zeilster Marit Bouwmeester
NOS Sport

Goede start Bouwmeester en Heiner bij olympisch testevent in Japan

Zeilers Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner zijn in de baai van Enoshima goed begonnen aan het olympisch testevent. Bouwmeester staat na twee races (vijfde en derde) op de tweede plaats in het tussenklassement. Heiner tekende voor twee tweede plaatsen en bezet ook de tweede plaats in het klassement.

Voor de windsurfers was het in de hitte van Japan een enerverende dag. Dorian van Rijsselberghe, die door een elleboogblessure weinig heeft getraind de afgelopen tijd, won de eerste race en finishte vervolgens als zestiende en negende. De tweevoudig olympisch kampioen vond zijn naam in het klassement terug op de zesde plaats.

Zijn grote concurrent Kiran Badloe in de olympische kwalificatiestrijd finishte in de eerste race op het olympische water van 2020 als vierde, maar staakte daarna de strijd.

Badloe kreeg last van zijn rug en met het oog op het voor de Nederlanders belangrijke WK in september wilde hij verder geen risico lopen. "We moeten pieken op de WK, dus nemen we hier geen onnodige risico's", zei coach Aaron McIntosh.

Van Rijsselberghe zou in eerste instantie niet op het olympische water van Enoshima aan de start staan. Aan het begin van het jaar was afgesproken dat Badloe het olympisch testevent zou varen.

Twee maanden geleden kreeg Van Rijsselberghe alsnog een uitnodiging, omdat het deelnemersveld niet vol zat. De windsurfer greep de kans met beide handen aan. "Als het kan wil je hier nu varen, het is een jaar voor de Spelen. Dit is de generale repetitie. Als je daaraan kan meedoen, wil je erbij zijn."

Lilian de Geus staat na de eerste dag vierde. De windsurfster finishte als derde, vierde en vierde. Annemiek Bekkering en Annette Duetz hadden een moeilijk dagje in de 49erFX. Ze bezetten de zesde plaats in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl