Marit Bouwmeester
NOS Sport

Bouwmeester zeilt naar WK-zilver in Japan

Marit Bouwmeester is bij de wereldkampioenschappen in de Laser Radial als tweede geëindigd. De olympisch kampioene, die in 2011, 2014 en 2017 de wereldtitel pakte, klom op de slotdag nog van de vierde naar de tweede plaats.

Op het water voor het Japanse kustplaatsje Sakaiminato was de Friezin na dinsdag eigenlijk al kansloos voor de eindzege nadat ze met materiaalpech werd geconfronteerd.

De wereldtitel ging naar de Deense Anne-Marie Rindom. De Deense won op de Spelen van Rio brons en werd al eens derde op de WK in 2016 en 2018. Daphne van der Vaart eindigde als elfde, Mirthe Akkerman werd 27ste en Maxime Jonker 57ste.

Tevreden

Bouwmeester, die eerder dit jaar ook zilver pakte bij de EK, toonde zich na afloop tevreden met het resultaat. "Ik heb echt netjes gezeild deze week en geknokt voor ieder punt. En dat het deze week niet meezat, dat mag natuurlijk geen excuus zijn."

Ook coach Roelof Bouwmeester was goed te spreken over de prestatie van zijn zus. "Ondanks alle tegenslagen deze week is ze geen seconde gestopt met knokken. Er zijn genoeg momenten geweest waarop ze misschien had kunnen breken, maar dat is nooit gebeurd. De commitment die daarachter zit, daar mag ze absoluut trots op zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl