Regan Smith schreeuwt het uit na het behalen van een wereldrecord

Team VS zorgt voor tiende wereldrecord deze WK, Dressel is Phelps voorbij

De afgelopen WK langebaan in Gwangju kende de meeste records van de laatste tien jaar. De estafetteploeg van de VS zorgde op de slotdag dat het aantal wereldrecords werd opgekrikt naar tien.

Zowel Regan Smith (100 meter rugslag) als het collectief van de VS zorgde zondag in de afsluitende race nog voor een record, waardoor het aantal van 2017 in Boedapest (negen) werd overtroffen.

Opmerkelijk was dus dat de twee laatste records van deze WK in dezelfde wedstrijd werden genoteerd. Smith startte de 4 x 100 wisselslag in 57,57, waarna ook de ploeg met een totaal van 3.50,40 voor een mondiale toptijd zorgde.

Dressel overtreft Phelps

Eerder op de dag pakte Caeleb Dressel zijn achtste medaille dit toernooi, waarmee hij Michael Phelps overtreft. Dressel won al zes keer goud en een keer zilver. Met de estafetteploeg pakte hij nog een zilveren plak op de 4 x 100 meter wissel.

In 2009 werden er liefst 38 records neergezet, maar dat kwam doordat de zwemorganisatie FINA destijds speciale uitrusting toestond. Inmiddels zijn de meeste tijden ook zonder die snelle drijfpakken weer verbeterd.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de slotdag:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl