Daiya Seto pakt het goud op de 400 meter wisselslag ANP

Arjan Knipping heeft zichzelf niet een tweede keer kunnen overtreffen. In de finale van de 400 meter wisselslag ging het goud naar de Japanner Daiya Seto (4.08,95), die Jay Litherland en Lewis Clareburt achter zich liet.

Knipping werd achtste in 4.17,06, ruim drieënhalve seconde langzamer dan zijn tijd in de halve finale. Hij leek zijn kruit eerder op de dag al verschoten te hebben om een olympisch ticket af te dwingen. "Ik wist sowieso dat het zwaar zou worden. Maar mijn eerste WK-finale, ik mag eigenlijk niet klagen."

Seto wint 400 meter wisselslag, trotse Knipping wordt achtste Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Twee races op een dag mogen volgens Knipping geen excuus zijn. Ook al maakt hij op dit moment veel minder trainingsuren dan zijn collega's in de finale.

"Ik merkte wel dat ik iets zwaarder ging dan vanochtend. Dat merk je in het begin, maar daarna wil je gewoon door", zei Knipping over de race.

Vakkenvuller

Voor Knipping kon het WK in Gwangju al niet meer stuk na kwalificatie voor de Olympische Spelen, die hem als sporter de A-status oplevert. Zo is hij verzekerd van een inkomen via het NOC*NSF, waardoor hij zijn bijbaantje als vakkenvuller in een supermarkt kan opgeven.

"Of ik dat nu ga opzeggen? Geen idee. Ik ga nu een beetje genieten, dat komt allemaal later wel. En eerst even op vakantie."

Bekijk hieronder de reactie van Arjan Knipping:

Knipping: 'Ik wist sowieso dat het zwaar zou worden'

STER reclame