Lisanne de Witte wint de 400 meter
NOS SportAangepast

Nationale titel De Witte op 400 meter, Kogelstoter Boekelman keert ijzersterk terug

Lisanne de Witte heeft haar favorietenstatus op de NK atletiek waargemaakt. Op de 400 meter versloeg de Nederlands recordhouder, die ook al zeker is van de WK in Doha, met 52,29 Maureen Ellsworth (52,92) en Lieke Klaver (53,18).

Op de 400 meter ontbrak Femke Bol, die al eerder de WK-eis op de 400 meter horden liep. Zij liep de 200 meter wel, maar deed daarin niet mee om de overwinning: zevende. Op dat sprintonderdeel, die onder meer Dafne Schippers en Jamile Samuel lieten schieten, ging de overwinning naar Tessa van Schagen.

Boekelman is terug

Melissa Boekelman won de nationale titel in het kogelstoten en kwam met 17,70 meter in de buurt van de WK-limiet van 18 meter. Boekelman, zichtbaar emotioneel na het behalen van haar twaalfde NK-goud, is pas net weer terug na een achillespeesblessure.

"De afgelopen maanden zijn zo zwaar geweest", zei Boekelman, die haar tranen nauwelijks kon bedwingen na afloop. "Dit is een enorme beloning voor het werken de afgelopen maanden."

Beluister hier de emotionele Boekelman na afloop:

"Ik had niet verwacht dat ik Nederlands kampioen zou kunnen worden en ook niet dat ik verder dan zeventien meter zou kunnen gooien. Nu is de WK-eis al in zicht. Dat had ik nooit durven dromen."

Op de 100 meter horden ging de titel naar Eefje Boons. Nadine Visser ontbrak in die titelstrijd vanwege een blessure.

Ummels pakt de dubbel

Britt Ummels won na haar nationale titel op de 800 meter van zaterdag zondag ook NK-goud op de 1500 meter. Ze versloeg, bij afwezigheid van nationaal recordhouder Sifan Hassan, drievoudig Nederlands kampioen Maureen Koster.

Britt Ummels is vol ongeloof na haar tweede NK-titel

Vol ongeloof kwam zij in 4.11,47 over de streep. Koster noteerde 4.13,94. Vastenburg (4.17,13) finishte als derde. De WK-limiet van 4.06,50 bleef buiten bereik. Alleen Hassan heeft vooralsnog de kwalificatie-eis op de 1500 meter gelopen.

Ummels had niet verwacht dat ze Koster zou kunnen bijhouden. "Al helemaal niet dat ik haar ook nog zou verslaan. Dit is echt overweldigend", zij ze na afloop.

Anne van de Wiel won de nationale titel op de zevenkamp. Op de slotdag verbrak ze drie persoonlijke records en liep ze een sterke 800 meter. Ze volgt haar tweelingzus Myke op als Nederlands kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl