Nairo Quintana wint de achttiende etappe in de Tour de France
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Vandaag is er opnieuw een zware bergetappe in de Tour de France. Het peloton, met Steven Kruijswijk die gisteren uit de top-3 kukelde, maakt zich op voor het dak van de Tour. Ook is de NOS in Zuid-Korea, bij de WK langebaanzwemmen.

De Touretappe van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes is 'slechts' 126 kilometer lang, maar loodzwaar. De renners staat namelijk de Col de l'Iseran, de hoogste verharde bergpas van de Alpen, te wachten.

Het profiel van de negentiende Touretappe

Na de afdaling van het dak van de Tour, krijgt de strijd om de gele trui een vervolg op de Montée de Tignes. Behoudt Julian Alaphilippe het geel? U ziet het vanaf 13.30 uur live op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Op NPO Radio 1 begint de uitzending van Radio Tour de France om 14.00 uur. Zoals deze hele week komt die uit het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. U bent welkom om langs te komen.

In De Avondetappe wordt er nagepraat over de negentiende rit in de Tour. Te gast zijn Danny Nelissen, baan- en wegwielrenner Jan-Willem van Schip en Laurens ten Dam. Die uitzending begint om 22.08 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

WK Langebaanzwemmen

Op de WK langebaanzwemmen komt onder meer Femke Heemskerk in actie. In tegenstelling tot Ranomi Kromowidjojo behaalde Heemskerk wel een plekje in de finale van de 100 meter vrije slag.

De race van de Nederlandse is live op NPO 2 te zien in de uitzending van NOS Sport. Via NOS.nl en in de NOS-app zijn de WK via een livestream te bekijken.

Femke Heemskerk op het WK in Zuid-Korea

Tot slot krijgt de NK atletiek in Den Haag, na het verspringen in de binnenstad van donderdag, een vervolg. Zo staan er onder meer de 100 meter-finales voor mannen en vrouwen op het programma. Bij de mannen doet onder anderen Churandy Martina mee, bij de vrouwen staat Dafne Schippers aan de start.

Uitzendingen van vrijdag 26 juli

13.00 uur NOS Sport: WK Zwemmen NPO 2, NOS.nl en NOS-app
13.30 uur NOS Sport: Tour de France etappe 19 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.08 uur De Avondetappe NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2, NOS.nl en NOS-app
23.59 uur Sport Laat NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl