Femke Heemskerk in actie op de 100 meter vrije slag
NOS Sport

Heemskerk wel, Kromowidjojo niet naar WK-finale 100 vrij

Femke Heemskerk heeft bij de WK zwemmen de finale bereikt van de 100 meter vrije slag. Ze klokte met 53,16 de zesde tijd. Ranomi Kromowidjojo redde het niet in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Ze werd met een tijd van 53,43 negende en miste daardoor net de finale.

Heemskerk zwom in de series met 53,56 de vijfde tijd en deed er in de halve finales nog een schepje bovenop. Kromowidjojo, de olympisch kampioene van 2012, was in de series al niet heel snel (53,99) en redde het net niet in de halve eindstrijd.

Kromowidjojo was 0,12 langzamer dan de Amerikaanse Simone Manuel en Britse Freya Anderson, die beiden 53,31 zwommen. Sarah Sjöström was met 52,43 de snelste van het hele veld.

"Ik heb de ballen uit mijn broek gezwommen", aldus Kromowidjojo. "Het veld is heel sterk en ik heb alles gegeven. Als ik ga zwemmen, wil ik winnen. Nu mis ik wel de top, maar ik hoop dat ik nog een kansje krijg."

Heemskerk was na afloop meer dan tevreden. "Ik heb ervan genoten en ik zwem mijn beste tijd sinds twee jaar. Genieten is zo belangrijk voor me en ik had niets te verliezen. Ik kon vrij zwemmen, dan wordt het leuk voor mij en ben ik op mijn best."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl