Kira Toussaint in actie tijdens de WK zwemmen in Zuid-Korea
NOS SportAangepast

Toussaint naar finale 50 meter rugslag op WK, De Waard sneuvelt

Kira Toussaint heeft zich geplaatst voor de finale van de 50 meter rugslag op de WK in Gwangju. Voor Maaike de Waard viel het doek in de halve finales.

Toussaint verbeterde met 27,78 (zevende) haar persoonlijk record, maar kwam een honderdste van een seconde tekort om het Nederlands record van Hinkelien Schreuder uit 2009 te evenaren. "Ah echt? Morgenavond dan maar", keek Toussaint vooruit naar de eindstrijd.

"Ik vond het heel spannend, maar ik voelde me echt heel goed", zei Toussaint, die uitstekend van start ging. "Hinkelien heeft me heel veel geholpen de afgelopen maanden. Het zou wel mooi zijn als ik het Nederlands record nu kan pakken."

Toussaint is de eerste Nederlandse die zich tijdens deze WK in Zuid-Korea voor een individuele finale plaatst. De Waard eindigde met een tijd van 28,04 als twaalfde van de zestien zwemmers.

Nederlands record

Arjan Knipping zwom op de 200 meter wisselslag een Nederlands record. Knipping tikte aan in 2.00,12. Hiermee was hij nipt sneller dan Mike Marissen die in 2013 2.00,71 zwom. Goed genoeg voor de halve finales was de tijd van Knipping echter niet. Het was namelijk de twintigste tijd.

Toussaint naar finale 50 meter rugslag op WK

Kyle Stolk wist zich op de 100 meter vrije slag niet te plaatsen voor de halve finales. Hij kwam 0.43 seconden tekort voor een plek bij de beste zestien en moest het uiteindelijk stellen met een 25ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl