Ontketende Ødegaard leidt Vitesse naar finale play-offs

• ANP
    Mimoun Mahi worstelt zich langs Vitesse-spelers
    Martin Ødegaard (r) maakte er al heel snel 1-0 van
    Knuffels voor Tim Matavz na zijn 2-0

In navolging van FC Utrecht heeft ook Vitesse zich geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd waren de Arnhemmers thuis heer en meester tegen FC Groningen: 3-1.

Vitesse kan zich voor het derde jaar op rij plaatsen voor de Europa League. Vorig seizoen was de derde kwalificatieronde het eindstation en de jaargang daarvoor de groepsfase.

De Ødegaard-show

Martin Ødegaard was de gevierde man bij Vitesse. De Noor maakte zelf in de tweede minuut de openingsgoal, verzorgde daarna de assist bij de 2-0 en 3-0 van Tim Matavz en was goed voor nog meer hoogstandjes, toch scoorde Vitesse niet meer.

Uit een niet goed opgevangen hakbal van Ødegaard negen minuten voor tijd kwam de tegengoal voort: in de counter scoorde Kaj Sierhuis. In blessuretijd was Groningen nog dicht bij de benodigde 3-2, maar Vitesse-doelman Remko Pasveer was bij de les.

Ødegaard weet nog niets over transfer naar Ajax

"Dit was absoluut een van mijn mooiste avonden hier in Arnhem", zei Real Madrid-huurling Ødegaard na afloop. Volgend seizoen speelt hij ergens anders. "Ik wil nog zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Vitesse, daarom wilde ik per se de finale halen."

Waar de 20-jarige Noor komend seizoen speelt, weet hij nog niet. "Of er contact geweest is met Ajax? Dat weet ik niet, ik wil niet alles horen van mijn zaakwaarnemer. Wat wel duidelijk is, is dat ik de voorbereiding bij mijn volgende club helemaal wil meemaken."