Bedankt voor het volgen van ons liveblog. De play-offs om promotie/degradatie gaan woensdag verder met de returns. Tot dan!

Een toch wel opmerkelijke tweet uit Turkije. Galatasaray-trainer Fatih Terim deelt vol trots de stand in de Turkse competitie.

Met een pagina van onze NOS-teletekst!

63' Gestopt!

Mous stopt de strafschop van Serrarens!

61' Even stilgelegd

Cambuur-De Graafschap wordt even stilgelegd als Cambuur-fans uit woede over een strafschop van alles op het veld gooien. Arbiter Jeroen Manschot geeft een strafschop na hands van Kallon.

Cambuur-De Graafschap 1-1

49' ROOD!

Mbende trapt Serrarens en moet naar de kant. Cambuur verder met tien.

35' GOAL SC CAMBUUR!

Het is snel weer gelijk in Leeuwarden. Maulun schiet via de binnenkant van de paal binnen.

Vreugde bij Cambuur na de openingsgoal

33' GOAL DE GRAAFSCHAP!

Furdjel Narsingh zet de Superboeren op voorsprong tegen zijn oude club.

Cambuur-De Graafschap 0-1

De Graafschap viert de openingsgoal

14' Afgekeurd

Cambuur scoort, maar de goal wordt afgekeurd. Robertha stond buitenspel, zo oordeelt ook de VAR.

Oranje onder 17 tilt Europese beker omhoog

89' GOAL ITALIË!

Weer Colombo. De Italiaanse invaller schiet hard zijn tweede goal tegen de touwen.

Oranje onder 17- Italië onder 17 4-2

70' GOAL ORANJE -17!

Invaller Ünüvar schiet Nederland via een Italiaans been in waarschijnlijk veilige haven.

Oranje onder 17- Italië onder 17 4-1

55' GOAL ITALIË!

Na slecht uitverdedigen van Oranje doet Italië wat terug. Invaller Colombo knalt fraai binnen.

Oranje onder 17- Italië onder 17 3-1

In Tel Aviv al 1 en 2, nu weer?

Zaterdag in Tel Aviv troefde Nederland (eerste) Italië (tweede) al af. Nu weer?

87' DOELPUNT SPARTA!

Abdou Harroui stift de bal prachtig over doelman Koeman in het net.

TOP Oss-Sparta 0-2

Abdou Harroui

45' GOAL ORANJE -17!

Maatsen schiet Nederland van afstand op 3-0.

Oranje onder 17- Italië onder 17 3-0

37' GOAL ORANJE -17!

Hoever schiet een vrije trap op de paal, waarna Bannis in de rebound het net vindt.

Oranje onder 17- Italië onder 17 2-0

De 2-0 van Oranje onder 17

50' DOELPUNT SPARTA!

Abdou Harroui zet de bezoekers op voorsprong. Hij knalt de bal met links in de bovenhoek.

TOP Oss-Sparta 0-1

20' Oranje onder 17 op voorsprong

Nederland heeft het betere van het spel in de eerste 20 minuten en komt na een flitsende combinatie op voorsprong. Doelman Molla lost op een schot van Bannis, waarna Hansen in de rebound scoort.

Oranje onder 17 - Italië onder 17 1-0

Rust

In een regenachtig Oss kunnen TOP en Sparta het publiek nog niet vermaken. De ruststand is 0-0.

Lassana Faye en Ragnar Oratmangoen

Aftrap

In de stromende regen gaat de derde wedstrijd van de dag van start: TOP Oss-Sparta.

Opstellingen TOP Oss-Sparta

Afgelopen!

RKC wint de eerste van twee duels met Excelsior met 2-1. Woensdag is om 18.30 uur de return in Rotterdam.

81' DOELPUNT RKC WAALWIJK!

Weer een voorsprong voor RKC. De doorgelopen Gaari krijgt de bal voor zijn voeten en schiet knap raak.

71' DOELPUNT EXCELSIOR!

Een beetje tegen de verhouding in komt Excelsior op 1-1. Een foutje van de RKC-verdediging wordt genadeloos afgestraft door Fortes die hard binnenschiet.

53' DOELPUNT RKC!

De thuisploeg is sterker en komt via Mario Bilate op een 1-0 voorsprong tegen Excelsior. Even daarvoor was de spits al dichtbij de openingstreffer, toen stuitte hij nog op keeper Damen, maar een paar seconden later faalt hij niet.

RKC viert de 1-0

Tweede helft begonnen

RKC en Excelsior zijn weer aan het spelen. Wie zorgt voor de beste uitgangspositie voor het tweede duel van woensdag?

Rust

Beide ploegen zoeken de kleedkamers op met een 0-0 ruststand. De beste kansen waren er voor RKC, Excelsior had het bij tijd en wijle erg moeilijk met de eerstedivisionist.

Wedstrijdverslag: Go Ahead en Den Bosch nog in evenwicht na enerverend duel

Go Ahead Eagles viert de 1-1

Doelpunten, kansen, een afgekeurde prachtgoal, een gemiste strafschop; de aanwezigen bij Go Ahead Eagles-FC Den Bosch kregen waar voor hun geld. Het treffen eindigde in 2-2, waardoor de tweekamp nog allesbehalve beslist is.

En nog een grote kans

Spierings komt vrij voor de goal na een voorzet van Seys en schiet maar net over. RKC wordt sterker.

FC Emmen: Hier kom ik weg

De spelers van FC Emmen zijn lekker op vakantie omdat ze in de reguliere competitie boven Excelsior eindigden en daardoor zeker zijn van nog een jaar eredivisie. In de Youtube-serie 'FC Emmen: Hier kom ik weg' volgde NOS Sport de club tijdens het allereerste jaar in de eredivie. Met in de laatste aflevering: de ontknoping en heel veel feest.

Het eerste gevaar komt van de kant van Excelsior. Jeffry Fortes neemt met een hard schot het doel van RKC-keeper Vaessen onder vuur, maar de keeper redt met de vuisten.

RKC-Excelsior begonnen

De bal rolt in Waalwijk.

RKC-Excelsior is het duel tussen de nummer 8 van de Keuken Kampioen Divisie en de nummer 16 van de eredivisie.

Opstellingen RKC-Excelsior

Afgelopen!

Einde wedstrijd. Mede dankzij een uitmuntende Den Bosch-keeper Wouter van der Steen blijft het bij 2-2. Woensdag is om 18.30 uur in Den Bosch de return.

Mis!

Van Moorsel schiet vanaf elf meter op de vuisten van keeper Van der Steen, de absolute uitblinker aan de kant van Den Bosch. In de rebound krijgt Van Moorsel nog een kans, maar hij weet de bal niet tussen de palen te krijgen.

Het blijft bij 2-2.

Strafschop Go Ahead!

Navratil komt het strafschopgebied in en wordt neergehaald door Velkov. De bal op de stip!

68' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Daar is dan de goal voor Go Ahead. Navratil gaat alleen op keeper Van der Steen en blijft koel. Na wat schijn- en passeerbewegingen rondt hij netjes af.

En weer een

De thuisploeg dringt flink aan. Weer moet een bal van de lijn weggewerkt worden door Den Bosch. De 2-2 hangt in de lucht.

Enorme kans Go Ahead

Istvan Bakx gaat alleen op de keeper af, maar ziet zijn inzet via keeper Van der Steen en het hoofd van een Den Bosch-verdediger naast gaan. Navratil schiet in de daaropvolgende corner bijna raak.

50' DOELPUNT FC DEN BOSCH!

Na een fraaie aanval van FC Den Bosch staan er uiteindelijk twee spelers helemaal vrij om binnen te schieten. Luuk Brouwers krijgt de bal en schiet hard in. Den Bosch weer op voorsprong.

Geen goal

Thomas Verheijdt schiet schitterend binnen, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd. Zijn ploeggenoot staat even daarvoor buitenspel.

Daar gaan we weer!

Dat scheelde weinig

Het is een klein wonder dat het nog 1-1 is. Bij een scrimmage komt de bal op de lat en moet Den Bosch alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden.

Mede daarom gaan beide ploegen met deze stand de kleedkamers in.

Gevaarlijke vrije trap Veldmate

De aanvoerder gaat achter een vrije trap staan net buiten de zestien. Zijn uithaal is hard, maar belandt op de vuisten van Den Bosch-goalie Van der Steen.

Noodzakelijke wissel Den Bosch

Stefano Beltrame kan niet verder. De Italiaanse clubtopscorer van Den Bosch gaat flink door zijn enkel en gaat geblesseerd van het veld. Rauno Sappinen is zijn vervanger.

30' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Julian Lelieveld geeft de bal voor richting Paco Van Moorsel. Laatstgenoemde stapt slim over de bal heen waarna die pardoes in het doel rolt. Go Ahead weer op gelijke hoogte.

Paco van Moorsel viert de 1-1

18' DOELPUNT FC DEN BOSCH!

De eerste grote kans van Den Bosch is meteen raak. Jort van der Sande staat goed vrij en kopt de bal slim over keeper Hobie Verhulst heen voor de 0-1.

Jort van der Sande kopt FC Den Bosch op voorsprong

Weer een kans voor Go Ahead

Dit keer neemt Bosz het doel zelf onder vuur. De bal zeilt maar net over de lat. De thuisploeg heeft duidelijk de overhand in de beginfase.

Geweldige kans Go Ahead!

Daar was bijna de 1-0 voor Go Ahead. Gino Bosz krijgt alle tijd om de bal voor het doel te slingeren waarna Paco van Moorsel vrij kan inkoppen. Den Bosch-keeper Wouter van der Steen tikt met een fabelachtige reflex de bal over het doel.

De bal rolt in Deventer

Go Ahead heeft afgetrapt, de wedstrijd is onderweg.

Dit zijn de vijf opvallendste spelers van het succesvolle Oranje onder 17

Vandaag om 17.30 uur verdedigt Oranje onder 17 de Europese titel in de finale en de Italiaanse leeftijdsgenoten zijn de tegenstander. Op welke spelers kan Oranje vanmiddag rekenen? Wij pikken de vijf opvallendste namen eruit.

Ian Maatsen en Melayro Bogarde

Go Ahead-Den Bosch

De eerste wedstrijd van de dag gaat tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. Go Ahead degradeerde twee seizoenen geleden uit de eredivisie en eindigde dit seizoen als vijfde, Den Bosch als vierde.

In de reguliere competitie werd het eerder 0-0 in Deventer. Op de laatste speeldag zegevierden de Bosschenaren in eigen huis met 2-0 door doelpunten van Amine Khammas en Vincent Vermeij.

Opstellingen Go Ahead Eagles-FC Den Bosch

Welkom!

Vandaag vier duels in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie. SC Cambuur en RKC plaatsten zich vorige week voor de halve finales. Verder stromen in deze ronde Sparta, FC Den Bosch, Go Ahead Eagles, TOP Oss en de eredivisieclubs Excelsior en De Graafschap in.