De spelers van Willem II druipen teleurgesteld af na de verloren bekerfinale
NOS Voetbal

Teleurstelling bij Willem II na goede start; Peters boos om wissel

De teleurstelling bij Willem II was groot na de met 4-0 verloren bekerfinale tegen Ajax. "Zeker na de goede manier waarop we zijn gestart", zei trainer Adrie Koster na de finale in De Kuip.

Het eerste half uur maakten de Tilburgers het Ajax namelijk heel lastig en kregen ze ook kansen. "We hebben geprobeerd om Ajax het voetballen onmogelijk te maken door goed druk te zetten. We hebben ook goede mogelijkheden gehad om tot scoren te komen. En in dit soort wedstrijden moet je die momenten pakken."

Koster teleurgesteld: 'Zeker na zo'n goede start'

Maar dat gebeurde niet en Ajax scoorde via Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar in de 38ste én 39ste minuut. "Tot aan de 1-0 hebben we het goed gedaan. En de tweede goal valt dan snel daarna. Dan wordt het heel moeilijk."

"Het was een unieke kans om een prijs te winnen en we hebben er alles aan gedaan. Maar het was niet voldoende. Er kan er maar één winnen, en dat was vandaag de betere ploeg", aldus Koster.

Peters boos over wissel

Ook bij aanvoerder Jordens Peters droop de teleurstelling na de finale van zijn gezicht. "Het eerste half uur hadden wij wel recht op een treffer. Ik denk dat onze spitsen een aantal momenten wel beter konden uitspelen."

Aanvoerder Peters boos over wissel in bekerfinale: 'Geen goed signaal'

De aanvoerder werd na ruim een uur door trainer Koster naar de kant gehaald. Daar reageerde Peters boos op en ook na de finale was hij nog helemaal niet blij met die beslissing.

"Ik vind het geen goed signaal naar de groep als je je aanvoerder eruit haalt. Mijn rol als aanvoerder is ook om de jongens te stimuleren. Als je mij die kans had gegeven, dan was het misschien wel beter afgelopen dan nu."

Op de vraag of het wel een goed signaal is als de aanvoerder boos reageert na een wissel, is Peters helder: "Daar gaat het toch niet om? We spelen een finale en ik doe er alles aan om te winnen. Een speler die gewisseld wordt, mag best boos zijn. Het is geen potje kaarten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl