Robin van Persie
NOS Voetbal

Feyenoord en nummer vier eredivisie juichen mee met Ajax

De bekerwinst van Ajax heeft positieve gevolgen voor Feyenoord en de nummer vier van de eredivisie.

Omdat Ajax, dat in de bekerfinale met 4-0 te sterk was voor Willem II, zich via de competitie al geplaatst heeft voor de voorrondes van de Champions League, schuift het Europa League-ticket dat klaar ligt voor de bekerwinnaar door naar de nummer drie op de ranglijst, Feyenoord.

Dat betekent dat de Rotterdammers instromen in de derde voorronde van de Europa League (in plaats van de tweede voorronde) en dat de nummer vier van de eredivisie een ticket krijgt voor de tweede voorronde van de Europa League en dus geen play-offs hoeft te spelen.

AZ heeft op dit moment de beste papieren om als vierde te eindigen. De Alkmaarders hebben nog twee punten nodig om zeker te zijn van de vierde plaats. FC Utrecht is de nummer vijf.

De bekerwinst van Ajax heeft ook gevolgen voor de play-offs om het derde en laatste Europa League-ticket (tweede voorronde). Die zullen nu gespeeld worden door de nummers 5, 6, 7 en 8 van de eredivisie. De nummer 8 van de eredivisie profiteert dus van de uitslag van de bekerfinale. En dat is op dit moment... Willem II.

Johan Cruijff Schaal

En er is nog een zekerheidje na de bekerfinale: hoe de ontknoping van de eredivisie volgende week ook verloopt, de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat tussen Ajax en PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl