Erik ten Hag met de KNVB-beker
NOS Voetbal

Ten Hag: 'Seizoen verloopt perfect, maar we zijn nog niet tevreden'

"We hebben mooie dingen laten zien tot nog toe. Dat zal altijd blijven", vertelde Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen Willem II (0-4). "Real Madrid-uit... het zijn herinneringen. Maar uiteindelijk moet je iets tastbaars hebben. En dat zijn titels. We hebben nu de beker, maar het moet leiden tot meer."

"Tot nu toe verloopt het seizoen perfect, maar we zijn nog niet tevreden", aldus Ten Hag. "We zijn in de juiste positie. We hebben nu weer een stap genomen, weer een grens verlegd. Dat is fantastisch."

"Ik vond ons niet goed spelen in de eerste helft, zeker niet. Misschien dat het toch de spanning was. De eerste finale voor sommigen. We kwamen niet in ons spel. Maar de 0-1 hielp ons op weg en de 0-2 was een hele mooie goal."

Die 0-2 kwam op naam van Klaas-Jan Huntelaar, die daardoor net als Johan Cruijff en Piet Keizer in drie verschillende bekerfinales heeft gescoord. "Je zag dat het in het begin best lastig was, Willem II wilde er een echte vechtwedstrijd van maken", aldus Huntelaar.

"Daar gingen we iets te veel in mee. Na de eerste goal speelden we goed. Het is mooi dat je gelijk die eerste prijs pakt."

De Jong: 'Op naar de volgende'

Ook Frenkie de Jong onderkende het belang van het winnen van de KNVB-beker voor Ajax. "Dit was heel belangrijk. Ajax had al een tijdje geen prijs meer gewonnen en voor mij persoonlijk was het ook de eerste prijs."

"Nu zit je ook niet meer tegen die eerste prijs aan te hikken, anders krijg je misschien verhalen van: 'ze spelen leuk, maar ze pakken geen prijzen'. Nu hebben we er een, op naar de volgende."

Volgende halte: Tottenham

De bekerwinst betekende volgens Ten Hag ook veel voor de resterende belangrijke wedstrijden van Ajax. Zo strijden de Amsterdammers nog met PSV om de landstitel en staat woensdag de belangrijke return met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League op het programma. Het eerste duel in Londen werd met 1-0 gewonnen.

"Dit nemen we wel mee. Dit motiveert alleen maar. We hebben ook de wissels kunnen doen die we vooraf hebben bedacht. We kunnen nu goed aan de start komen, aanstaande woensdag. Er zijn geen pijntjes. Voor zover ik het kan zien, is het oké", aldus Ten Hag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl