De Nederlandse handballers na het duel met Zweden
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

In het Lunchjournaal van 13.10 uur (NPO 1) wordt nog even teruggekeken naar het sterke optreden van Ajax tegen Juventus van gisteravond, maar verder gaat de blik toch vooral vooruit in de sportuitzendingen vandaag.

Zo spelen de Nederlandse handballers hun derde wedstrijd in de EK-kwalificatie. In Almere is Slovenië de tegenstander van Oranje. Na de voorbeschouwing in het Sportjournaal (18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app) volgt in Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2) het wedstrijdverslag.

Politie en wielrennen

Nieuwsuur bevat daarnaast een reportage over het werk dat de politie verricht om een wielerkoers - in dit geval de Scheldeprijs van woensdag - in goede banen te leiden. De Nederlandse politie liet onlangs nog weten minder motoragenten beschikbaar te willen stellen voor wielerwedstrijden.

Motoragent in overleg met de koersdirectie

Er wordt vanavond ook weer Europees gevoetbald. Alle ontwikkelingen in de kwartfinales van de Europa League (vanaf 21.00 uur) zijn terug te vinden in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Ook Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur, NPO Radio 1) houdt het scoreverloop op de vier velden in de gaten.

Kwartfinales Europa League (heenwedstrijd, 21.00 uur)

Arsenal-Napoli
Benfica-Eintracht Frankfurt
Slavia Praag-Chelsea
Villarreal-Valencia

Het radioprogramma besteedt verder aandacht aan de geschiedenis van de autosport. Aanleiding is de duizendste Grand Prix in de Formule 1 van komende zondag in China.

Knetemann

In het uur tussen 22.00 en 23.00 uur wordt gesproken over de Andere Tijden Sport-aflevering van komende zondag. Die gaat over Gerrie Knetemann, de kleurrijke wielrenner die al vele successen op zijn naam had staan, toen hij in 1983 in de wielerwedstrijd Dwars door België tegen een stilstaande auto knalde en zwaargewond raakte. Voor zijn leven werd gevreesd.

Uitzendingen van donderdag 11 april

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.00 uur Liveblog: Europa League NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl