NOS Voetbal

'Nieuwe Zlatan' goud waard voor Willem II: 'Ken mijn kwaliteiten'

Willem II-sensatie vindt al zijn goals normaal: 'Ken mijn kwaliteiten'

Toen Alexander Isak in de winterstop door Willem II werd gehuurd van Borussia Dortmund nam de 19-jarige Zweed het predicaat 'de nieuwe Zlatan Ibrahimovic' met zich mee naar Nederland.

Zijn start in de eredivisie is echter een stuk veelbelovender dan die van de voormalig Ajacied. Na tien duels staat Isak al op tien doelpunten. Voor dat aantal had Ibrahimovic 38 duels nodig.

Vanavond tegen Heracles Almelo (4-3 overwinning) blonk Isak weer uit met twee goals en twee assists. Verbaast hij zichzelf niet? "Nee, ik ken mijn kwaliteiten. We kunnen grote dingen laten zien met Willem II."

Willem II-spits Isak blinkt uit met vijf goals in twee duels

Het was alweer de vierde overwinning op rij voor Willem II. "Het team speelt goed", benadrukt Isak. "De pass van Pol Llonch bij de 1-0 was bijvoorbeeld beter dan mijn afronding."

Complete spits

Vanzelfsprekend had Willem II-trainer Adrie Koster genoten van Isak. "Ja, hij kan lekker voetballen. Hij heeft heel veel. Individuele actie, snelheid en hij scoort. Hij is vrij compleet."

Tien goals in tien duels. "Dat had ik ook niet verwacht, maar bij ons krijgt hij de kans om zijn kwaliteiten te etaleren en zich door te ontwikkelen", aldus Koster.

Willem II-coach Koster grinnikt: 'Ja, Isak kan lekker voetballen'

Afgelopen weekend maakte Isak een hattrick, maar wel met drie penalty's. Dan zullen de twee normale goals tegen Heracles vast beter aanvoelen.

"Nee, dat maakt mij niet uit. Een goal is een goal. Over drie maanden weet niemand meer hoe die tot stand kwamen", aldus de Zweed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl