Alexander Isak (r) is de eerste speler die een penalty-hattrick op zijn naam schrijft Pro Shots
NOS Voetbal

Willem II-aanvaller Isak benut drie penalty's; een eredivisieprimeur

Tot twee keer toe kwam Fortuna Sittard zaterdag op voorsprong in Tilburg, maar tot drie keer toe benutte Willem II-aanvaller Alexander Isak een strafschop en bezorgde zijn ploeg zodoende de zege: 3-2.

Het is een unicum in de eredivisie; nooit eerder verzilverde een speler drie strafschoppen in één wedstrijd. De primeur is dus voor de negentienjarige Zweedse aanvaller die in de winterstop overkwam van Dortmund.

Het waren overigens niet de eerste goals voor Isak, die eerder deze maand al het duel met Feyenoord in De Kuip besliste in het voordeel van Willem II (2-3) en tot vanavond al vijfmaal trefzeker was. Zijn teller staat nu op acht treffers in negen wedstrijden.

Alexander Isak Pro Shots

Zaterdagavond ontbrandde het duel tussen Willem II en Fortuna pas na een half uur aftasten en na een blunder van debutant Michael Woud. De keeper van Willem II kreeg een vrije trap niet klem en Andrija Novakovich scoorde.

Fortuna met tien man

De Tilburgers zetten daarna aan en kwamen op 1-1 uit een strafschop; Andrija Balic hield Renato Tapia vast, kreeg rood en Isak scoorde.

Na rust kwam Fortuna, in ondertal, op 1-2 via Branislav Ninaj, na voorbereidend werk van Mark Diemers en Lazaros Lamprou. Twee rake penalty's van Isak bezorgden Willem II echter alsnog de zege.

Statistieken

STER reclame