Arnoud van Doorn op een foto die de 1-aprilgrap kracht bij moest zetten
NOS Nieuws

Van Doorn niet naar Haga Lyceum: '1-aprilgrapje'

De tot de islam bekeerde ex-PVV'er Arnoud van Doorn wordt niet de interim-directeur van het in opspraak geraakte Haga Lyceum in Amsterdam.

De school zei gisteren in een 'nieuwsbericht' dat hij interim-directeur zou worden en noemt dit in een verklaring nu "een 1-aprilgrapje". "Wij waarderen de inzet van Arnoud als vrijwilliger binnen de school. Tevens danken we de media die ons geholpen hebben om een (in Nederland) vanaf het jaar 1561 bestaande traditie levend te houden." Van Doorn heeft tegen de NOS gezegd dat het om een 1-aprilgrap gaat.

"Een stukje burgerschap"

De NOS heeft het Haga Lyceum tot tweemaal toe, zowel gisteren als vanochtend, gevraagd of het om een 1-aprilgrap ging. Tot twee keer toe ontkende voorzitter Söner Atasoy dat dit het geval was.

Volgens Van Doorn laat de school hiermee "een stukje burgerschap" zien. "We doen leuk mee met de Nederlandse samenleving en staan niet met de rug naar de maatschappij, zoals veel mensen zeggen."

In deze video licht Van Doorn de 1-aprilgrap kort toe:

Van Doorn: 'Er is zoveel nepnieuws verspreid over de school'

Leuke grap?

Ook wilden ze er ermee laten zien "hoe makkelijk je een nieuwsberichtje kunt verspreiden dat niet blijkt te kloppen". Vragen, zoals of hij het zelf een leuke grap vond, wil Van Doorn niet beantwoorden.

Het Cornelius Haga Lyceum kwam begin deze maand in opspraak, nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had gezegd dat leerlingen van de islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl