Fabio Quagliarella

Oud en nieuw scoren voor Italië tegen Liechtenstein

Afgelopen zaterdag werd Moise Kean bij zijn debuut al de jongste doelpuntenmaker voor Italië sinds 1958 en dinsdag tegen Liechtenstein (6-0) was er een record voor een oudje. Fabio Quagliarella werd met een leeftijd van 36 jaar en 54 dagen de oudste doelpuntenmaker ooit voor Italië.

De 19-jarige Kean (Juventus) en de 36-jarige Quagliarella (Sampdoria) stonden samen in de aanval van de Azzurri in het EK-kwalificatieduel in Parma. Na de openingsgoal van Stefano Sensi maakte Marco Verratti de tweede treffer en Quagliarella scoorde voor rust nog twee keer.

Moise Kean viert zijn treffer

Door een rode kaart voor Daniel Kaufmann op slag van rust moest Liechtenstein met tien man verder, maar toch was het even wachten op de vijfde Italiaanse treffer. In de 70ste minuut was het pas weer raak. Kean kopte van dichtbij zijn tweede interlandgoal tegen de touwen. Invaller Leonardo Pavoletti bepaalde de eindstand op 6-0.

Bosnië verspeelt voorsprong tegen Griekenland

Bosnië-Herzegovina was na een sterke start op weg naar een overwinning tegen Griekenland. Edin Visca schoot de Bosniërs in Zenica in de 10de minuut op voorsprong en Miralem Pjanic benutte vijf minuten later een vrije trap.

Danny Makkelie (l) onder vuur in Zenica

In de tweede helft ging het toch mis voor het thuisland. Scheidsrechter Danny Makkelie wees in de 64ste minuut naar de stip na een overtreding van Toni Sunjic op Kostas Fortounis, die de strafschop zelf benutte.

Een minuut later uitte Pjanic zijn frustratie met een grove overtreding op Zeca en stuurde Makkelie de middenvelder van Juventus met rood naar de kant. Met elf tegen tien zorgde invaller Dimitris Kolovos (ex-Willem II) vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker.