Pep Guardiola omhelst Jesus en Agüero

Wolves stoten Manchester United uit FA Cup, City door oog van de naald

Voor Manchester United zit het FA Cup-toernooi erop. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer verloor in de kwartfinales verdiend van Wolverhampton Wanderers: 2-1. Manchester City kroop in Wales tegen Swansea City door het oog van de naald: 3-2.

Wolves houden reputatie hoog

Onder de Portugese coach Nuno Espirito Santo is het gepromoveerde Wolverhampton bezig aan een uitstekend seizoen in de Premier League, waarin het vooral indruk maakte in wedstrijden tegen ploegen uit de topzes.

Ook in de FA Cup deden de Wolves die reputatie eer aan door Liverpool uit te schakelen. Maar ook Manchester United maakte indruk door af te rekenen met achtereenvolgens Chelsea en Arsenal.

Zaterdagavond kwam de ploeg van Solskjaer, die weer kon beschikken over vrijwel alle grote namen, geen moment in de buurt van de halve finales. Wolverhampton was dominant, behield het geduld en sloeg toe op de juiste momenten.

Raúl Jiménez kan zijn geluk niet op na zijn treffer tegen Manchester United in de kwartfinales van de FA Cup

Die kwamen in de tweede helft. Twintig minuten voor tijd vond de Mexicaanse spits Raúl Jiménez vanuit de draai het doel en een paar minuten later was aanvalspartner Diogo Jota messcherp bij een snelle counter. Jota passeerde doelman Sergio Romero in de korte hoek.

Nadat een rode kaart van Victor Lindelöf (na een spijkerharde tackle op Jota) op aandringen van de VAR werd omgezet in geel, zorgde Marcus Rashford diep in blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer. Die kwam echter veel te laat voor een comeback.

City door oog van de naald

Bijna zeventig minuten lang leek het erop dat Manchester City bij tweededivisionist Swansea City zijn waterloo zou vinden in de FA Cup, maar door drie doelpunten in de laatste twintig minuten wisten de 'Citizens' het tij te keren.

Swansea kwam verrassend op voorsprong tegen Manchester City, dat eerder deze week in de Champions League nog gehakt maakte van Schalke.

In de twintigste minuut benutte Matt Grimes een strafschop, nadat City-verdediger Fabian Delph een overtreding had gemaakt in het strafschopgebied.

Bijna tien minuten later werd het ook 2-0 voor 'The Swans'. Bersant Celina, ex-Manchester City en oud-FC Twente-speler, krulde de bal fraai in de verre hoek.

Bernardo Silva leidt comeback in

In de 69ste minuut bracht Bernardo Silva City terug in de wedstrijd, door de bal met buitenkant links buiten bereik van Swansea-keeper Nordfeldt te schieten.

Bernardo Silva viert zijn aansluitingstreffer tegen Swansea

In de 79ste minuut kwam de ploeg van Pep Guardiola op gelijke hoogte. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Sergio Agüero, via de binnenkant van de paal en de rug van keeper Nordfeldt, binnen geschoten.

Tien minuten later kroonde Agüero zich tot matchwinner. Uit een voorzet van Bernardo Silva kopte de Argentijn knap binnen. Ook dit doelpunt zou voer voor de VAR kunnen zijn geweest, omdat het veel weg had van buitenspel.

VAR

Er is in de FA Cup alleen een videoscheidsrechter als de thuisspelende ploeg in de Premier League speelt. In Wolverhampton speelde de VAR dus een rol, maar in Swansea niet.

Pep Guardiola pleitte na afloop van de wedstrijd nadrukkelijk voor de videoscheidsrechter. "Overal in Europa is er de VAR, maar hier niet. Ik hou er niet van om zo te winnen. Sorry."

City maakt dit seizoen nog kans op vier prijzen. Het is koploper in de competitie, staat in de kwartfinales van de Champions League en gaat nu dus door naar de halve finales van de FA Cup. Eerder won het al de League Cup door Chelsea na strafschoppen te verslaan.