Kepa Arrizabalaga weigert het veld te verlaten

City pakt League Cup na bizarre wisselweigering Chelsea-doelman

Manchester City heeft ten koste van Chelsea de League Cup gewonnen. Op Wembley waren penalty's nodig nadat er na 120 minuten niet was gescoord. Het meest opvallende moment vond plaats in de laatste minuut van de verlenging toen Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga weigerde gewisseld te worden.

In de competitie werd Chelsea twee weken geleden nog met 6-0 afgedroogd door City. Chelsea-coach Maurizio Sarri, die stevig onder vuur ligt bij de club uit Londen, liet zijn ploeg dan ook met een defensieve instelling beginnen.

City speelde de bal rond, maar vond geen gaatjes in de blauwe muur van Chelsea. Nadat een goal van Sergio Agüero was afgekeurd vanwege buitenspel zonk bij City de moed in de schoenen.

Chelsea kroop uit de schulp en kreeg opeens kansen via N'Golo Kanté, Pedro en Ross Barkley. Uitblinker Eden Hazard stond bij alle kansen aan de basis.

Een woedende Maurizio Sarri

Diep in de verlenging was de grootste kans voor Agüero. De Argentijn stuitte, na een knappe actie van Raheem Sterling, echter van dichtbij op doelman Kepa.

Wisselweigering

De Spaanse doelman leek even later geblesseerd het veld te verlaten. Terwijl reservekeeper Willy Caballero al klaarstond aan de kant om in te vallen, maakte Kepa duidelijk niet van zins te zijn zijn doel te verlaten, tot woede van coach Sarri.

Terwijl de Italiaanse coach en zijn assistent Gianfranco Zola zichtbaar geïrriteerd en druk gebarend langs de zijlijn stonden om de doelman te bewegen van het veld te komen, bleef de Baskische keeper op zijn post. Uit pure frustratie leek Sarri te willen vluchten naar de kleedkamer. Hij was al op weg naar de catacomben, toen hij alsnog tot bezinning kwam en weer terugkeerde op de Chelsea-bank.

Kepa deed ondertussen of zijn neus bloedde. In de penaltyserie wist hij nog wel een strafschop te stoppen, maar hij kon niet voorkomen dat Sterling met de laatste penalty City de beker bezorgde.