Charlison Benschop viert zijn openingstreffer

Verrassend De Graafschap stuit opmars Heerenveen

Aan al het goede komt een eind, zo ook de ongeslagen reeks van sc Heerenveen. De Graafschap diende de Friezen een pijnlijke nederlaag toe in eigen huis: 0-3.

En de avond begon nog wel zo fraai. Suzanne Schulting, getogen in Friesland, werd voor aanvang in het zonnetje gezet vanwege haar wereldtitel shorttrack van afgelopen zondag. Het bleek het enige juichmoment voor de toegestroomde thuisfans.

Binnen drie minuten schoot Charlison Benschop de Friese euforie aan diggelen. De spits schoot bekeken raak, na een mooie actie van Azor Matusiwa.

Schulting gehuldigd voorafgaand aan Heerenveen-De Graafschap

Heerenveen was daarna wel de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werden de Friezen niet. Ook het zo bejubelde duo Sam Lammers en Michel Vlap, de voorbije weken goed voor twaalf goals en vijf assists in zes wedstrijden, speelde weinig klaar.

Twintig minuten voor tijd liep De Graafschap zelfs uit naar 0-3, via twee snelle goals. Eerst schoot Javier Vet een corner binnen bij de eerste paal, twee minuten later slalomde Delano Burgzorg zich een weg door het strafschopgebied en rondde doeltreffend af.

Heerenveen stelde daar geen treffers tegenover, waardoor een einde kwam aan de ongeslagen reeks van zes wedstrijden. De Graafschap vergrootte het gat met hekkensluiter NAC, dat ruim verloor van FC Utrecht, tot acht punten.