Mitchell te Vrede Pro Shots

Een dramatisch avondje voor NAC Breda. De rodelantaarndrager in de eredivisie verloor in eigen huis ruim van FC Utrecht (0-4) en zag concurrent De Graafschap ruim winnen bij sc Heerenveen.

De achterstand op de nummer zeventien bedraagt nu acht punten en er zijn nog evenzoveel wedstrijden te spelen.

Supporters NAC op spandoek: 'The only way is up'. Het tegenovergestelde lijkt waar, na het duel met FC Utrecht (0-4) Pro Shots

De zelfreflectie was groot bij het thuispubliek. Na een uur wedstrijd werd 'Wij worden ingemaakt' luidkeels gezongen in het Rat Verlegh Stadion. Het stond op dat moment 0-4.

NAC kreeg dit seizoen al achttien treffers tegen uit standaardsituaties en ook zaterdag lag daar de achilleshiel. Jean-Christophe Bahebeck kopte na een ruim half uur ongehinderd de 0-1 binnen.

Kort voor rust werd een fraaie dribbel van de Fransman gestuit door Pele van Anholt, al ging Bahebeck gretig naar de grond. Simon Gustafson benutte de penalty.

Open huis

Na rust hield NAC helemaal open huis. Willem Janssen mocht vrij inkoppen en Bahebeck maakte z'n tweede uit een counter. Na de 0-4 vond Utrecht het wel best en kreeg NAC zowaar wat kansen, maar het mocht niet baten.

Resterend programma NAC Breda

31 maart NAC Breda VVV-Venlo
3 april Excelsior NAC Breda
6 april Heracles Almelo NAC Breda
12 april NAC Breda FC Emmen
21 april Fortuna Sittard NAC Breda
24 april NAC Breda Feyenoord
28 april NAC Breda PEC Zwolle
12 mei sc Heerenveen NAC Breda
Statistieken

STER reclame