NOS Nieuws

Harde wind maakt van vissen in Malta een koud kunstje

In Xemxija in Malta konden visliefhebbers vandaag hun slag slaan. Door het onstuimige weer met harde windvlagen sloegen de soms 13 meter hoge golven de vis zo uit zee de boulevard op. Daar stond een groepje mannen klaar met tassen en emmers om de vissen van het asfalt te rapen.

Het gaat volgens lokale media om zeebaars uit een nabijgelegen viskwekerij. Door de storm is waarschijnlijk het net gescheurd rond de kwekerij, waardoor er honderden vissen de boulevard op werden geslingerd.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe de vissen de boulevard op worden gespoeld.

Volgens de Times of Malta is het levensgevaarlijk wat de mannen doen. Ze lopen zo de weg op als daar vissen terechtkomen. Ook de automobilisten worden erdoor afgeleid. Auto's rijden slingerend over de weg in een poging de vissen zoveel mogelijk te ontwijken.

Daarnaast zijn de hoge golven gevaarlijk. Een van de 'vissers' werd door een golf gegrepen en naar de zee getrokken. Hij kon nog net op tijd door een van de andere vissers gered worden.

Het is niet alleen slecht weer in Malta. In Italië en Kroatië vielen gisteren doden en gewonden door de harde wind die soms snelheden bereikte van 180 kilometer per uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl