Doden en schade in Italië en Kroatië door harde wind

Aangepast
In Rome kwam een automobilist om toen een boom op zijn dak viel EPA

Delen van Italië en landen op de Balkan kampen met de gevolgen van harde wind. In Italië vielen vier doden. In Frosinone, zeventig kilometer onder Rome, kwamen twee oudere mannen om toen ze werden bedolven onder een muur die bezweek onder de windvlagen.

In een buitenwijk van Rome viel een boom op een rijdende auto. De automobilist overleefde dat niet. Een jongen van 14 kwam om terwijl hij zijn vader hielp hun beschadigde dak te repareren. De man verloor zijn evenwicht en viel van het dak, bovenop zijn zoon.

Dit is de muur in Frosinone die bezweek:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden en schade in Italië door harde wind

In Italië vielen verschillende veerdiensten uit omdat varen door de hoge golven te gevaarlijk was. In Bari, aan de Adriatische kust, raakte een Turks vrachtschip gevaarlijk dicht bij het strand door de harde wind. De bemanning is van boord gehaald; met een sleepboot wordt geprobeerd het koopvaardijschip weer verder op zee te krijgen.

Wind van 180 km/u

Op de Balkan had vooral de Kroatische regio Dalmatië te maken met de harde wind. Daar raakten enkele mensen gewond, onder meer door rondvliegend puin.

In de havenstad Split werden windsnelheden tot 180 kilometer per uur gemeten, landinwaarts waren er nog hardere windstoten. In de haven werden kleine boten door windvlagen opgetild en neergeworpen, bomen raakten ontworteld en dakpannen waaiden van huizen. Kroatische media spreken van enorme materiële schade.

In onderstaand filmpje is te zien hoe een man in Dubrovnik wordt omvergeblazen en tegen een muur aan komt:

STER Reclame