Mathieu van der Poel
NOS WielrennenAangepast

Acht uit acht: Van der Poel blijft ongeslagen in Superprestige en evenaart Nys

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft in het Belgische Middelkerke ook de laatste veldrit in de Superprestige gewonnen. De 24-jarige wereldkampioen won alle acht ritten en evenaarde daarmee het record van de Belg Sven Nys uit het seizoen 2006/2007.

De afgelopen week was Van der Poel op skivakantie, maar ook na een week zonder training stond er in Middelkerke geen maat op de coureur van Corendon-Circus. "Skiën was ook intensief, dus de conditie heb ik zeker niet verloren", zei Van der Poel bij de Belgische televisie.

De Superprestige is naast de wereldbeker en de DVV-trofee een van de drie klassementen in het internationale veldrijden. Van der Poel pakte voor de derde keer op rij de zege in het klassement. In het seizoen 2016/2017 was Van der Poel al eens dicht bij Nys' prestatie, destijds won hij zeven van de acht Superprestige-veldritten.

Mathieu van der Poel pakte begin februari de wereldtitel

Van der Poel ging in de eerste ronde op het zanderige parcours onderuit in het losse zand, maar een ronde later vond hij de aansluiting bij de koplopers. Na een kwartier ging hij ervandoor, waarna geen van zijn concurrenten hem nog terugzag.

"Het was een best lastige wedstrijd, maar ik ben heel blij dat ik erin geslaagd ben de acht uit acht te behalen", aldus Van der Poel. Michael Vanthourenhout eindigde als tweede, Toon Aerts werd derde.

Donderdag begint de alleskunner in de Ronde van Antalya aan het wegseizoen.

Betsema wint, Cant grijpt eindzege

Bij de vrouwen ging de zege naar de Nederlandse Denise Betsema. De 26-jarige Betsema, die brons pakte op de EK, behaalde haar dertiende zege van het seizoen door in de slotfase weg te rijden bij haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Het was haar eerste overwinning in de Superprestige.

Denise Betsema komt juichend over de streep in de Superprestige

Wereldkampioene Sanne Cant werd vierde en eiste daarmee voor het vierde jaar op rij de eindzege op.

Annemarie Worst ging de laatste rit in met twee punten achterstand op de Belgische Cant. De 23-jarige Worst moest drie plaatsen voor Cant eindigen om het eindklassement te winnen, maar had haar dag niet en werd slechts achtste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl