Worst grijpt Europese titel veldrijden, Vos sprint naar zilver

Annemarie Worst heeft in Rosmalen de Europese titel gegrepen. Het podium bij de vrouwenwedstrijd op de EK veldrijden kleurde zondagmiddag volledig oranje. Worst finishte voor Marianne Vos en Denise Betsema.

Het parkoers was volgens ontwerper - en voormalig wereldkampioen veldrijden - Richard Groenendaal de Nederlandse en Belgische deelneemsters op het lijf geschreven, een voorspelling die volledig uitkwam.

In de vierde van vijf rondes gingen drie Oranje-rijdsters aan kop, Worst, Vos en Betsema, met daarachter drie Vlaamsen: titelverdedigster Sanne Cant, Ellen van Loy en Loes Sels.

Worst slaat slag

Bij het luiden van de bel voor de laatst ronde had de 22-jarige Worst een gat geslagen met Vos en Betsema. Die voordelige marge gaf de Nunspeetse vervolgens niet meer uit handen. Vos won de sprint om het zilver van Betsema.

Worst is blij met haar Europese titel, Vos (links) en Betsema pakken zilver en brons Getty Images

Worst, eerder dit seizoen ook al de beste in de Superprestige in Gieten, kijkt ernaar uit om te pronken met haar kampioenstrui. "Ik ben natuurlijk wereldkampioen (bij de beloften in 2017, red.) geweest en toen mocht ik er niet in rijden. Nu heb ik eindelijk een trui waar ik wel in mag rijden, dus dat is wel heel gaaf."

Worst: "Het was wel echt een droom. Ik wist: het kan, maar alles moet dan wel goed gaan. Als het dan ook lukt is dat echt supergaaf."

Vos bijt in 't stof

Supergaaf en meer dan terecht, erkent Vos, die op de streep twee seconden moest toegeven op de winnares van het goud. "Ik denk dat Annemarie echt de beste was. Ik kon niet veel meer dan redden wat er te redden viel."

STER reclame