Devils Nijmegen speler Jasper Nordemann (r) in duel met HYS Den Haag speler Donny van Musscher
NOS Sport

IJshockeyclub Nijmegen wil Final Four niet organiseren na ongeregeldheden

IJshockeyclub Nijmegen Devils heeft de organisatie van de Final Four teruggeven. De club nam dit besluit naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen weekend tijdens de bekerfinale.

Aanhangers van Nijmegen Devils misdroegen zich voor en tijdens de wedstrijd tegen Hijs Hokij in Den Haag. Volgens de politie waren er tijdens de wedstrijd vechtpartijen, werd een ruit vernield en een rookbom afgestoken.

Er werden ook twee bussen teruggestuurd, nadat de politie in de bus vuurwerk had gevonden, net als een grote hoeveelheid drank en vechthandschoenen met verharde knokkels.

"Het is ontzettend jammer dat door toedoen van enkelen een ijshockeyfeest voor velen wordt verpest", zegt directeur Rob van Rijswijk van ijshockey Nederland.

Eigen terrein

Het finaleweekend om het Nederlandse kampioenschap zou op 2 en 3 maart plaatsvinden in Nijmegen. Er is nu gekozen om de halve finales op 1 maart op eigen terrein te laten spelen. De finale wordt aansluitend op zondag 3 maart op neutraal terrein gespeeld.

De vier beste genoteerde Nederlandse clubs in de BeNE League, die zich in de eindfase bevindt, spelen om het Nederlands kampioenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl