Rustig op het spoor bij Zwolle
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw glad op wegen, 'normale ochtendspits' op het spoor

Weggebruikers moeten vanochtend opnieuw rekening houden met gladheid. Met uitzondering van delen van Zeeland heeft het overal gevroren, met bevriezing van natte weggedeelten tot gevolg. Ook sneeuwresten kunnen voor gladheid zorgen.

Vanwege de gladheid geldt tot 12.00 uur code geel. Op veel plaatsen wordt gestrooid, maar het zout werkt pas als het goed wordt ingereden. Het KNMI verwacht dat de gladheid in de loop van de dag verdwijnt.

Gisteren viel in heel Nederland een laagje sneeuw. Dat leidde tot een extreem drukke avondspits, met op het hoogtepunt bijna 2300 kilometer file. Dat is een record sinds de ANWB in 2015 begon met het meten van alle Nederlandse wegen via gps.

Spoor

De meeste treinen van de NS rijden vandaag weer volgens dienstregeling. Wel zijn er op sommige plaatsen vertragingen vanwege wisselstoringen. Tussen Breda en Roosendaal rijden tot 09.45 uur minder treinen. Ook tussen de stations Utrecht Centraal en Naarden-Bussum moeten reizigers rekening houden met extra reistijd vanwege een wisselstoring.

Verder zijn er problemen met een defecte trein tussen Utrecht en Veenendaal. Vanochtend vroeg vielen ook tussen Roermond en Sittard treinen uit door een wisselstoring. De problemen daar zijn inmiddels opgelost. De NS spreekt van een normale ochtendspits. "Onze indruk is dat er weinig hinder is van de sneeuw die gisteren is gevallen", zegt een woordvoerder.

Gisteren schrapte de treinmaatschappij uit voorzorg zo'n 20 procent van de treinen, om eventuele problemen door de sneeuwval beter te kunnen opvangen.

De sneeuw leidde dus tot de drukste spits ooit, maar bracht ook veel plezier. Een impressie:

Sneeuw zorgt voor plezier in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl