Alexandra Black
NOS Nieuws

Alexandra werd gedood door een leeuw 'terwijl ze haar passie volgde'

Alexandra Black, de stagiair die werd gedood door een ontsnapte leeuw in een dierentuin in de Amerikaanse staat North Carolina, was een echte dierenliefhebber. Dat blijkt uit haar pagina's op sociale media.

"Ik hoop uiteindelijk dierenverzorger te worden in een dierentuin", schreef de vrouw op haar LinkedIn-pagina. Ook beschreef ze er eerdere stages bij Wildcat Creek Wildlife Center in Delphi, Indiana en Wildcare Inc. in Bloomington, Indiana.

Daar hield Alexandra, die zichzelf ook vaak Alex noemde, zich bezig met de dagelijkse verzorging van de wilde dieren die daar aan het revalideren waren en het trainen van tamme ratten."Bij mijn werkzaamheden hoorde het klaarmaken van voedsel, het toedienen van medicatie, het beantwoorden van telefoontjes en publieksvoorlichting."

Wolvenkusjes

Verder werkte ze als vrijwilliger bij Frenzy Animal Rescue, een dierenopvang in haar woonplaats New Palestine. Daar zamelde ze op Facebook ook geld voor in, net als voor de wolvenopvang Wolf Park, waar ze eerder dit jaar stage liep. Op haar Facebookpagina deelde ze ook veel berichten van een dierenasiel waarin dieren in de schijnwerpers stonden die een nieuw baasje zochten.

Haar meest recente post was een foto van haarzelf waarop te zien is dat ze een wolf kust. Daarbij had ze geschreven "het leven geeft je niet altijd wolvenkusjes, maar als dat wel gebeurt...."

De wolvenkus

Het is nog niet duidelijk hoe het kon gebeuren dat er plotseling een leeuw verscheen in de ruimte die Alexandra Black samen met anderen en onder begeleiding van een medewerker van The Conservators Center aan het schoonmaken was. De leeuw is afgeschoten.

De ouders van de 22-jarige vrouw gaven een persverklaring uit waarin ze schrijven dat hun "mooie, intelligente en gepassioneerde" dochter had uitgekeken naar deze stageplek bij The Conservators Center in North Carolina. Het was ook voor het eerst dat Black buiten haar eigen staat Indiana aan het werk ging.

Passie

"Het was haar vierde stageplek, want ze wilde echt een carrière maken van het werken met dieren", schrijven haar ouders. "Ze was een prachtige jonge vrouw die net met haar carrière was begonnen. Het is een vreselijk ongeluk en we zijn in rouw. Maar ze stierf terwijl ze haar passie volgde."

Haar ouders vragen iedereen die Alexandra Black wil eren een donatie te doen aan het Wolf Park in Battleground, Indiana.

De eigenaar van het dierenpark reageerde emotioneel na de dood van de stagiair:

Eigenaar dierenpark: vertrouwen in onszelf verloren vandaag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl