NOS Sport

Belgische hockeyers tonen beschadigde wereldbeker bij huldiging in Brussel

In India zit de stick nog op de beker, in Brussel niet meer

De Belgische hockeyers zijn twee dagen na het behalen van de wereldtitel gehuldigd op de Brusselse Markt. Aan duizenden toegestroomde supporters toonde aanvoerder Thomas Briels de wereldbeker, alleen is de trofee de reis van Bhubaneswar naar Brussel niet ongeschonden doorgekomen.

Op het veld in India kreeg de selectie de beker met bovenaan een wereldbol met een hockeystick erop. Op het stadhuis bleek de stick echter verdwenen.

"Victor Wegnez wilde hem op Zaventem (het vliegveld van Brussel) opheffen aan de stick en toen is hij afgebroken", vertelde Loïck Luypaert in Langs de Lijn En Omstreken. "De wereldhockeybond zal vast wel een stukje tape opsturen."

Belgische hockeyers gehuldigd op Grote Markt in Brussel

"De stick is eraf, maar we hebben de beker netjes overhandigd aan onze bondsvoorzitter. Hij mag vanavond met de beker slapen van ons", zegt Luypaert.

Volgens de Belgische televisiezender Sporza betreft het niet de echte wereldbeker maar een replica. De echte trofee moet nog gegraveerd worden.

Ajax en Real Madrid overkwam het ook

"Alle goede teams breken een beker", relativeert Luypaert het incidentje. In 2011 lieten Jan Vertonghen en Maarten Stekelenburg de kampioenschaal van Ajax van de bus vallen, wat tot een aardige deuk leidde. Ajax besloot de schaal die hoort bij de dertigste landstitel niet te repareren.

Een maand eerder had Real Madrid-speler Sergio Ramos de Copa del Rey al van een bus laten vallen. De aanzienlijk grotere beker die toebehoort aan de Spaanse bekerwinnaar werd door de bus overreden en brak.

2011: Vertonghen en Stekelenburg laten schaal vallen, Ramos de beker

Bekijk hieronder de ontknoping van de WK-finale tussen Nederland en België:

België klopt Oranje op shoot-outs in WK-finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl