NOS Nieuws

Bewakingsbeelden van contactpersoon bedreiger Wilders getoond

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft bewakingsbeelden getoond van een onbekende man die contact heeft gehad met een Pakistaanse verdachte van doodsbedreigingen aan het adres van PVV-leider Wilders. Het tweetal is op 27 augustus gefilmd op het station Amsterdam Sloterdijk.

De 26-jarige Pakistaan werd een dag later, op 28 augustus, aangehouden op het Centraal Station van Den Haag. Op een filmpje op Facebook zou hij Wilders hebben bedreigd. Hij zou ook van plan zijn geweest een aanslag op de Tweede Kamer te plegen. De man was vanuit Frankrijk naar Nederland gereisd. Hij zit in voorarrest.

De politie vermoedt dat de verdachte Pakistaan mogelijk hulp heeft gekregen in Nederland. Hij reisde met een andere man van station Amsterdam Sloterdijk naar Den Haag. Die man was mogelijk op de hoogte van de plannen van zijn reisgenoot. Hij werd later nog in zijn eentje gesignaleerd door een bewakingscamera op de Grote Marktstraat in Den Haag.

Opsporing Verzocht toonde ook beelden van een man die op het station in Den Haag sprak met de later aangehouden verdachte. Deze persoon werd onherkenbaar in beeld gebracht, want hij wordt alleen gezocht als getuige.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl