Harry Kane juicht na de Londense treffer

Gelijkspelend Tottenham stuurt bedankje naar Eindhoven

Tottenham Hotspur heeft, door een 1-1 gelijkspel bij FC Barcelona, de tweede plek opgeëist in groep B van de Champions League. Invaller Lucas Moura maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker.

Door het gelijkspel van PSV bij Internazionale (1-1) bleven de Spurs de Italianen nipt voor, waardoor plaatsing voor de knock-outfase een feit is.

Tottenham kwam in Camp Nou snel op achterstand na balverlies van Kyle Walker-Peters. Ousmane Dembélé ging ervandoor en rondde na een fraaie kapbeweging af.

Ousmane Dembele viert de Spaanse treffer

Het al geplaatste FC Barcelona, met Lionel Messi op de bank, moest alleen rond het half uur even alle zeilen bijzetten.

Heung-Min Son kwam net te laat inglijden na een voorzet van Danny Rose en diezelfde Son stuitte enkele minuten later op Barcelona-doelman Jasper Cillessen, die weer eens zijn opwachting mocht maken.

Nadat Philippe Coutinho op slag van rust de paal had geraakt, kreeg Tottenham kort na de onderbreking enkele mogelijkheden.

Heung Min-Son aan de bal namens Tottenham Hotspur

De prima keepende Cillessen pareerde een inzet van Christian Eriksen en Harry Kane schoot over.

Met Messi inmiddels in de ploeg leek Barcelona de overwinning over de streep te trekken. Cillessen hield een kopbal van Lucas Moura op fabelachtige wijze uit zijn doel. Aan de andere kant trof Coutinho voor de tweede keer de paal.

Vijf minuten voor tijd kon Tottenham alsnog juichen toen Moura op aangeven van Kane raak kopte. Rose schoot daarna in kansrijke positie over, maar het deerde de Engelsen uiteindelijk niet.

Raphael Guerreiro

Groep A

In groep A was alleen de strijd om de poulewinst nog niet beslist. Die ging naar Borussia Dortmund, dat Atlético Madrid nog wist te passeren. Dortmund won met 2-0 bij hekkensluiter AS Monaco.

De Duitsers heersten voor de rust, kregen een aantal prima kansen, maar alleen Raphael Guerreiro wist, uit een mooie aanval, te scoren. Na de rust waren de bezoekers minder dominant, maar vlak voor tijd verdubbelde Guerreiro via de onderkant van de lat toch de marge.

Club Brugge, met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis, hield Atlético op 0-0. Voor rust golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. Na rust bloedde de wedstrijd al snel dood.